Kafaya hep bir şeyler takılması

Paraya da gerek yok devlet hastanesindeki psikiyatristler bile gayet ilgili.

Ya aslında böyle konularda paraya acımamak gerekiyor ama insanlar psikolojik hastalıkları için doktora görünmeyi büyük bir tabu olarak görüyor, nasıl kolun kırıldıysa hastahaneye gidiyorsan böyle durumda da gitmekte bir sorun görmemek lazım.

Klasik aile..

Discord'um var da yazdığımda ban yiyorum, özelden iletişim yasak. :(

Bildiğim kadarıyla buradan yardımlaşamadığımız zaman özelden iletişim serbest.

Ya aslında böyle konularda paraya acımamak gerekiyor ama insanlar psikolojik hastalıkları için doktora görünmeyi büyük bir tabu olarak görüyor, nasıl kolun kırıldıysa hastahaneye gidiyorsan böyle durumda da gitmekte bir sorun görmemek lazım.
Kesinlikle ben de yıllardır gidiyorum zaten ama psikolog en azından benim için bir işe yaramadı. Her ne kadar çok fazla yan etkisi de olsa ilaç tedavisi şart oluyor genelde.

Bildiğim kadarıyla buradan yardımlaşamadığımız zaman özelden iletişim serbest.
Attığım konuya bakın.

Kesinlikle ben de yıllardır gidiyorum zaten ama psikolog en azından benim için bir işe yaramadı. Her ne kadar çok fazla yan etkisi de olsa ilaç tedavisi şart oluyor genelde.

Ya ben bu işin uzmanı değilim ama bu konular için ne kadar erken tedaviye başlanırsa sorunun çözülme ihtimali o kadar artar. Tabii herkesin işi çözülmez ama tek başına çözemeyeceğini anladığın zaman gitmekte fayda vardır diye düşünüyorum. İnşallah siz de çözüme kavuşursunuz.

Ya ben bu işin uzmanı değilim ama bu konular için ne kadar erken tedaviye başlanırsa sorunun çözülme ihtimali o kadar artar. Tabii herkesin işi çözülmez ama tek başına çözemeyeceğini anladığın zaman gitmekte fayda vardır diye düşünüyorum. İnşallah siz de çözüme kavuşursunuz.
Psikiyatrist + psikolog kombosu best zaten, ona lafım yok hocam. :) İmkan ve aile bakış açısı meselesi.

Psikiyatr + psikolog kombosu best zaten, ona lafım yok hocam. :) İmkan ve aile bakış açısı meselesi.

İşte aileler "el alem ne der" kaygısı ile çekiniyor, utanıyor ama oraya gitmenin normal doktara gitmekten bir farkının olmadığnı öğrenmeleri gerekiyor :D.

İşte aileler "el alem ne der" kaygısı ile çekiniyor, utanıyor ama oraya gitmenin normal doktara gitmekten bir farkının olmadığnı öğrenmeleri gerekiyor :D.
Bir de şey var, "oğlum normal biri olmalı hüüğğ" bilmiyorlar ki çok insani bir durum olduğunu. :D

Sen bayağı ezdirmişsin kendini, yol yakınken U dönüşü yap. Kendini ezdirme, sonrasında çok pişman olursun. Bir arkadaşımdan örnek vererek anlatayım.

Lise 2'de tanıştığım sessiz saf bir çocuk vardı. Kimseye sebepsiz yere bulaşmazdı. Olaylar karşısında çabuk sinirlenir ve kendisini savunamazdı. Sınıfın yarısı mezun olana kadar sürekli eziklediler. O güldü, iyice üstüne gittiler. Kendisiyle dalga geçmelerine rağmen sürekli onların yanında takıldı, ektiler, dalga geçtiler. Mezun olalı 2 sene oldu, hâlâ daha dalga geçiyorlar.

İleride öyle birisi olmak isteyeceğini sanmıyorum. O yüzden ya kendini ezdirme ya da o çocuklardan uzak dur.

Zaten oraya giden "normal" biri olmak için gidiyor ama bunu anlayan yok :D.
Çoğu kişiye göre Otizm'in alt dalı olan Asperger sendromuna sahip kişiler de normal insanlardan kat kat daha normal. Daha saf, temiz ve iyi niyetli oluyorlar. Ayrıca çok da zeki oluyorlar. Bana göre de normal insandan çok daha normaliz. Gel de bunu ailene anlat.
Ben de Asperger'im çaktırmayın. 🤣

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı