Kafkas üniversitesi YBS okunur mu?

chesty

Zeptopat
Merhaba ben kafkas üniversitesine geçiş yapacağım. Şimdi kafkas üniversitesi YBS bölümü ilgiyle bir sorum var ders içeriğinin %70 yazılım ağırlıklıymış hoşuma gitti yazılım ağırlık olması.
Gelelim sorulara.
1 kafkas üniversite YBS bölümü iktisadi ve idari bilimler fakültesi içerisinde yer alıyormuş bu fakültede olması sıkıntı yaratır mı?
2- kars nasıl bir şehirdir yaşanır mı kafkas üniversite nasıldır bilgisi olan var mı? Konya'dan gideceğim.

@Vavien. Hocam sizin yorumunuza önem veriyorum bana yol gösterir misiniz rica etsem nedir fikriniz?

@EkmekArasiHDD hocam siz de bu okulda okudunuz nedir görüşünüz?
@264523 hocam siz ne düşünüyorsunuz.
@Cengizhan DOLAK hocam siz ne düşünüyorsunuz.
@T21 hocam siz ne düşünüyorsunuz.
Etiketlediğim herkes cevap verirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
YBS güzel bölüm fakat karsta olması düşündürücü. Neden kars? Deü YBS de güzel.

Puanım yettiği tek devlet üniversitesi hocam :( sizce en iyi 25 üniversiteden birinde sevebileceğim bir bölüme okuyup mesela iktisat ekonomi tarzı bölüm gibi, aynı anda 2. sınavsız üniversite kapmasında açıktan YBS okumak mı mantıklı boş zamanda yazılım yazarım aynı zamanda yoksa,2.plan olarak direk kars kafkas YBS gitmek mi mantıklı 1.mi seçmek mantıklı olur 2.mi sizce?

1 kafkas üniversite YBS bölümü iktisadi ve idari bilimler fakültesi içerisinde yer alıyormuş bu fakültede olması sıkıntı yaratır mı?
Yaratacağını sanmam hocam.
2- kars nasıl bir şehirdir yaşanır mı kafkas üniversite nasıldır bilgisi olan var mı? Konya'dan gideceğim.
Kars şehri için şunu söyleyeyim eğer aktif bir yaşantıya alıştıysanız Kars şehri biraz sıkıcı gelecektir. Ha yine gezilecek birkaç mekanı, birileriyle bir şeyler yapabileceğiniz birkaç şey falan var. Örneğin Gokart, Poligon, Kafeler, Buz pateni, müzeler vb. Kampüs içinde Yarı Olimpik yüzme havuzu ve ufak bir fitness salonu var. Yüzme havuzu için en son birkaç ay önce sorduğumda kadınlar için açıktı. Erkekler için cankurtaran bulamadıkları için kapalı olduğunu söylüyorlardı. Mobil internet konusunda şunu söyleyebilirim ki Vodafone 4G'de sorunlu ama H+'da kullanırsan sorunsuz. En iyi hızı veren Türk Telekom.

KYK yurduna geçecekseniz eğer size dikkat etmeniz gereken birkaç şeyi önden söyleyeyim:
1- Geçecekseniz Kars Yurdu değil İpekyolu Öğrenci Yurduna geçin çünkü Kars Yurdu 30-35 yıllık bir bina ve eski. İpekyolu yurdu yine yeni bir bina sayılır kendim şu an orada kalmaktayım. Tabi deprem yüzünden evdeyiz.
2- Yurtların bulunduğu mahallede fazla bir şey yok. Ayrıca minibüsleri de kafalarına göre çok iş yaptığından ötürü saç baş yoldurur. Belediye otobüsü yok yani. Minibüsler de eski epey. 90'lardan kalma minibüsleri var ve bazı şoförleri tilt edici cinsten. Kars genelinde bu tip minibüsler var. Kızıp, bağırıp, çağırmanız bir şey değiştirmez biz 2019'dan beridir bağırıp çağırıyoruz ama değişen bir şey yok. :)
3- Yıl sonuna yakın zamanlarda minibüs bulmanız zor. Planlarınızı ona göre yapın. Minibüs sorunu genelde fazla olmaz ama dönem sonlarına doğru işkence gibi olur. Günde maksimum belki 3-4 tane falan olur.
4- Yurtların olduğu mahallede en iyi mobil şebeke Türk Telekom açık ara. Vodafone bir tık sınıfta kalıyor gözümde.
5- Ola ki minibüs gelmedi, geçmedi, kaçırdınız vb. Bu durumda çarşıdan yurda yürümek 1 saat 15 dakika falan sürüyor.

Onun dışında merak ettiğiniz varsa yanıtlayabilirim. Daha seneye kadar Kars'tayım.

Yaratacağını sanmam hocam.

Kars şehri için şunu söyleyeyim eğer aktif bir yaşantıya alıştıysanız Kars şehri biraz sıkıcı gelecektir. Ha yine gezilecek birkaç mekanı, birileriyle bir şeyler yapabileceğiniz birkaç şey falan var. Örneğin Gokart, Poligon, Kafeler, Buz pateni, müzeler vb. Kampüs içinde Yarı Olimpik yüzme havuzu ve ufak bir fitness salonu var. Yüzme havuzu için en son birkaç ay önce sorduğumda kadınlar için açıktı. Erkekler için cankurtaran bulamadıkları için kapalı olduğunu söylüyorlardı. Mobil internet konusunda şunu söyleyebilirim ki Vodafone 4G'de sorunlu ama H+'da kullanırsan sorunsuz. En iyi hızı veren Türk Telekom.

KYK yurduna geçecekseniz eğer size dikkat etmeniz gereken birkaç şeyi önden söyleyeyim:
1- Geçecekseniz Kars Yurdu değil İpekyolu Öğrenci Yurduna geçin çünkü Kars Yurdu 30-35 yıllık bir bina ve eski. İpekyolu yurdu yine yeni bir bina sayılır kendim şu an orada kalmaktayım. Tabii deprem yüzünden evdeyiz.
2- Yurtların bulunduğu mahallede fazla bir şey yok. Ayrıca minibüsleri de kafalarına göre çok iş yaptığından ötürü saç baş yoldurur. Belediye otobüsü yok yani. Minibüsler de eski epey. 90'lardan kalma minibüsleri var ve bazı şoförleri tilt edici cinsten. Kars genelinde bu tip minibüsler var. Kızıp, bağırıp, çağırmanız bir şey değiştirmez biz 2019'dan beridir bağırıp çağırıyoruz ama değişen bir şey yok. :)
3- Yıl sonuna yakın zamanlarda minibüs bulmanız zor. Planlarınızı ona göre yapın. Minibüs sorunu genelde fazla olmaz ama dönem sonlarına doğru işkence gibi olur. Günde maksimum belki 3-4 tane falan olur.
4- Yurtların olduğu mahallede en iyi mobil şebeke Türk Telekom açık ara. Vodafone bir tık sınıfta kalıyor gözümde.
5- Ola ki minibüs gelmedi, geçmedi, kaçırdınız vb. Bu durumda çarşıdan yurda yürümek 1 saat 15 dakika falan sürüyor.

Onun dışında merak ettiğiniz varsa yanıtlayabilirim. Daha seneye kadar Kars'tayım.

Hocam ev tutmayı düşünüyorum şahşen eşyalı 1+1 veya 1+0 okula yakın daireler şu an güncel kira fiyatları ne kadar acaba ortalama bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Son bir not: önemli şeyi atlamışım hocam. Gelecek olursanız eğer yanınıza kalın kıyafetler falan getirin çünkü Nisan sonuna kadar soğuk kalabiliyor. Mayıs-Ekim/Kasım'a kadar normal sıcaklıklar olabiliyor ama yine akşamları soğuk olabiliyor. Ona dikkat edin. Bu aylar dışında kuru soğuk hakim oluyor.

Hocam ev tutmayı düşünüyorum şahşen eşyalı 1+1 veya 1+0 okula yakın daireler şu an güncel kira fiyatları ne kadar acaba ortalama bilginiz var mı?
Hocam en son incelediğim zamanlarda 1300-1500 civarıydı. Kampüs çıkışında düz gittiğinizde yeni yapılan site tarzı evler var. Öğrenci evleri gibi. Kirası nedir bilemem de eğer bütçeniz bir tık iyiyse orayı tercih edin derim. Bir de o bahsettiğim yerde FTTH internet mevcut. Sadece şebeke sorunu mevcut.

Son bir not: önemli şeyi atlamışım hocam. Gelecek olursanız eğer yanınıza kalın kıyafetler falan getirin çünkü Nisan sonuna kadar soğuk kalabiliyor. Mayıs-Ekim/Kasım'a kadar normal sıcaklıklar olabiliyor ama yine akşamları soğuk olabiliyor. Ona dikkat edin. Bu aylar dışında kuru soğuk hakim oluyor.

Hocam en son incelediğim zamanlarda 1300-1500 civarıydı. Kampüs çıkışında düz gittiğinizde yeni yapılan site tarzı evler var. Öğrenci evleri gibi. Kirası nedir bilemem de eğer bütçeniz bir tık iyiyse orayı tercih edin derim. Bir de o bahsettiğim yerde FTTH internet mevcut. Sadece şebekr sorunu mevcut.
sizce en iyi 25 üniversiteden birinde sevebileceğim bir bölüme okuyup mesela iktisat ekonomi tarzı bölüm gibi, aynı anda 2. sınavsız üniversite kapmasında açıktan YBS okumak mı mantıklı boş zamanda yazılım yazarım aynı zamanda yoksa,2.plan olarak direk kars kafkas YBS gitmek mi mantıklı 1.mi seçmek mantıklı olur 2.mi sizce?

Son bir not: Önemli şeyi atlamışım hocam. Gelecek olursanız eğer yanınıza kalın kıyafetler falan getirin çünkü Nisan sonuna kadar soğuk kalabiliyor. Mayıs-Ekim/Kasım'a kadar normal sıcaklıklar olabiliyor ama yine akşamları soğuk olabiliyor. Ona dikkat edin. Bu aylar dışında kuru soğuk hakim oluyor.

Hocam en son incelediğim zamanlarda 1300-1500 civarıydı. Kampüs çıkışında düz gittiğinizde yeni yapılan site tarzı evler var. Öğrenci evleri gibi. Kirası nedir bilemem de eğer bütçeniz bir tık iyiyse orayı tercih edin derim. Bir de o bahsettiğim yerde FTTH internet mevcut. Sadece şebekr sorunu mevcut.

Teşekkür ederim son olarak bu sene oraya gelme ihtimalim var birkaç sorum var sizlere vaktiniz varsa okumak isterim
1-kafkas üniversitesinin YBS'si nasıldır bilginiz var mı okuyan arkadaşlarınız falan

2-1500 TL Full eşyatlı ev desek 2000 TL'de yeme içme desek 3500 TL'ye yaklaşık bir öğrenci geçinebilir mi bu sene eylül fiyatlarına göre değenledirebilir misiniz bir ihtimal hükemet değişirse ekonomi düzelir diye düşünüyorum

Üşürsün orada.
YBS bence okunmaz. Istediğiniz şey aslında mühendislik muhtemelen. Aksi olsa sormazdınız, bölüm için giderdiniz. İktisat istiyorsanız iktisat okuyun.
Calisin, mühendislik kazanın.
Mühendislik maalesef değil şu an Konya'da okuyorum tekrar YKS giremem maalesef zaten 2.sınıfım yatay geçiş yapacağım o yüzden @264523 arkadaşa yazdığım bir yol var hangisini seçmek mantıklıdır sizce?

Orası size kalmış hocam ama eğer illa ki boş durmayayım bir şeyler yapayım derseniz 2. plan derim. Seneye yatay geçiş yapıp gidebilirsiniz. Tabi puanlarınızı yüksek tutmanız şartıyla. Açıkçası Kars şehrine alışana kadar birkaç ay kanser olursunuz da olaylara alışınca çok bir şey dememeye başlıyorsunuz.

Şehri ezberlemesi çok zor değil. Zaten büyük bir şehir olmadığından çabucak düzenine adapte olursunuz.

1-kafkas üniversitesinin YBS'si nasıldır bilginiz var mı okuyan arkadaşlarınız falan
Okuyan tanıdığım yok hocam. Yorum yapamıyorum. İngiliz dili ve edebiyatı bölümündeyim.
2-1500 TL Full eşyatlı ev desek 2000 TL'de yeme içme desek 3500 TL'ye yaklaşık bir öğrenci geçinebilir mi bu sene eylül fiyatlarına göre değenledirebilir misiniz bir ihtimal hükemet değişirse ekonomi düzelir diye düşünüyorum
Sadece bunları geçtim fatura olayı da var. Malum Kars soğuk bir şehir olduğundan doğalgazı kapalı tutmanız fazlaca mümkün olmayabiliyor. Merkezi sistemi olan bir yeri tercih etmeniz daha doğru olur gibime geliyor. Ekonomi'nin düzelme meselesi hakkında yani emin değilim. İlla ki bir düzelme olur ama bu düzen ha deyince olabilecek bir şey mi onu kestiremiyorum fazla.

Sadece bunları geçtim fatura olayı da var. Malum Kars soğuk bir şehir olduğundan doğalgazı kapalı tutmanız fazlaca mümkün olmayabiliyor. Merkezi sistemi olan bir yeri tercih etmeniz daha doğru olur gibime geliyor. Ekonomi'nin düzelme meselesi hakkında yani emin değilim. İlla ki bir düzelme olur ama bu düzen ha deyince olabilecek bir şey mi onu kestiremiyorum fazla.
Anladım. Öncelikle allah razı olsun çok iyi bilgiler verdiniz hocam peki 1+1 veya 1+0 fatura dahil apartların fiyatını biliyor musun ortalama

İngiliz dili ve edebiyatı bölümündeyim.
siz kyk'da kalıyorsunuz sanırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı