Kaira DTXR50E vs Baymak Elegant Plus 18 vs Gree Fairy 18000 BTU

GökBörü35

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Havaların ısınmasıyla birlikte yeni taşınacağım eve klima almaya karar verdim. Fakat araştırmalarım sonucu ve tavsiyeler sonucu kafam çok karıştı. Siz değerli üyelere de danışmak istedim. Evim İzmir de 1+1, 70 m2, 1. Katta bulunuyor. İki cephesi açık. Bir cephesi binalara bakıyor, bir cephesi de önü açık ve denizden gelen bir hava mevcut. Camlarım çift kat pimapen. Alt katımda fırın mevcut ve İzmir sıcağına artı olarak fırınında sıcaklığıyla birlikte evde dayanılmaz derece de sıcaklık oluşuyor. Aklımdaki düşünce alacağım klimayı salona koyup salon kapısını açıp mutfağın kapısını kapatınca yatak odasının kapısını açınca iki odanında sıcaklığının kırılması veya salonun kapısını ve mutfağın kapısını açıp yatak odasının kapısını kapatarak bu iki yerin sıcaklığının kırılmasını sağlamak. Düşündüğüm 2 3 farklı klima var. Sizlerin de yorumlarıyla ve önerilerinizle bunlardan birinde karar kılıcam. Aklımdaki klimalar:

1. Kaira DTXR50E 18000 BTU

2. Baymak Elegant Plus 18

3. Gree Fairy 18000 BTU

Klima tek odayı soğutur. Senin altında fırın olduğu için daha da yüksek BTU klimaya ihtiyacın olabilir. Yapmak istediğin şey mümkün olsa bile elektrik faturan çok yüksek gelecek. Sıcaklamayan bir odaya yerleşmeye çalış oraya klimayı kur.

Klima tek odayı soğutur. Senin altında fırın olduğu için daha da yüksek BTU klimaya ihtiyacın olabilir. Yapmak istediğin şey mümkün olsa bile elektrik faturan çok yüksek gelecek. Sıcaklamayan bir odaya yerleşmeye çalış oraya klimayı kur.
Marka olarak bir öneriniz var mı? 18 binlik yetmez mi?

Marka olarak bir öneriniz var mı? 18 binlik yetmez mi?
Ben Kaira 9 binlik kullanıyorum. Uygulamasının biraz cins ama sorun çıkartan bir şey değil. Ünite olarak memnunum. Bence yapmaya çalıştığın şey mantıklı değil direkt olarak. Isınmayan bir odaya geçip orayı soğut. Ciddi anlamda çok yüksek faturalar ödersin yoksa. Denizi karşına alırsan dış ünite tuzdan pas da yapabilir. Evini bilmediğim için bir şey diyemiyorum fazla.

Merhabalar, tek klima ile tüm evi iklimlendirmeye çalışmak, zorunda kalınmadıkça önermediğimiz bir durumdur. Bu durumun yerine, en çok kullanılan iki odaya klima alınması daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Örneğin, yatak odası ve salon olabilir.

Evinizin krokisini paylaşma şansınız varsa yardımcı olabilirim. Bunun dışında; odaların metrekareleri, tavan yükseklikleri, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumları, cepheleri, duvarların yalıtım durumları gibi detaylara da ihtiyacımız var.

Geri
Yukarı