Kaldırdığım ağırlıklar nasıl?

KürşatÖzkan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 2 yıl civarı belli aralıklarla kendi çapımda sadace biceps egzersizleri yapıyordum evde, bugün ilk fitness günümde kol ve omuz çalıştım. Sizce kaldırığım ağırlıklar nasıl? Muhtemelen yeni başlayan için iyidir ama bana yetersiz geldi. Salondakileri görünce ve kaldırdığı ağırlıkları da görünce yetersiz hissettim.

• Biceps için 25 kilo ile dizime yaslayıp biceps - curl çalıştım yaklasık 8 tekrar 4 set civarı.

• Omuzda shoulder press makinesinde 20 kg ile 10 12 tekrar 4 set civarı 1 set 25 kg 6 7 tekrar.

• Yine omuzda lateral raise makinesinde 20 kg 3 set 10 tekrar civarı, 30 kg 1 set 8 tekrar.

• Omuzda dumbell ile 5 kg latarel raise 2 set 10 tekrar.

• Bir de deadlift denemek istedim bar ağırlığını bilmiyorum yanlara 25'şer kg taktım 1 tekrar atabildim.

• 2 tane 25 kg plaka 2 adet 15 kg plaka ile deneme yaptım yarıya kadar kaldırdım fakat belim taşıyamadı korktuğum için bıraktım.

• Triceps için de triceps makinesinde 45 - 40 - 35 - 30 kg şeklinde düşüre düşüre 6 set civarı yaptım ve tam olarak yorulduğumu hissetmiyorum.

Sizce bu değerler yeni başlayan biri için nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vücut geliştirme ağırlık sporu değildir. Nasıl formda yaptığını bilmiyoruz. Burada iyi/kötü diye bir yorum araman biraz ilgi aramaya benziyor. 2.5la yapabiliyorsan 2.5kg ile yap, ama düzgün yap.

Daha düzgün yazarsan seviniriz. İki üç kere okumadan anlanmayacak gibi olmasın.

Yeni başlayanın nerden başladığı pek umrumda değil. Bütün yeniler zaten hızlıca kas kazanır ve bir süre sonra bir önemi olmaz nerde olduğu.

Birde söylediğin makinelerin hangisi olduğunu anlamadım. Halbuki baya makine ve egzersiz biliyorum. Varsa makinenin üzerindeki yazıyı birebir yaz.
Triceps makinesi nedir diye düşündüm?

Kilon ve boyun?
Bench press,Şınav sayısı,Barfiks sayısı,Dibs,Dambıl ile Hammer yada Normal Biceps curl de ağırlık ve reps sayısı,Kabloda Triceps Push down İple,Lat pulldown,Seated Row,... Falan yazabilirsin bir sonraki gününde.

Bence ilk günlerinde bütün makineleri test et. DOMS (hamlık ağrısı hemen heryere gelip gitsin diye)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı