Çözüldü Kali Linux kurulduktan sonra GRUB kurulumu yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

598256

Centipat
Merhaba. PC'de Windows vardı. Bende Kali Linux kurmak istedim. Kurulum yaparken GRUB yüklensin mi diye bir soru sormadı. Kali Linux'ta takılı kaldım. Kali Linux'a sonradan GRUB kurulur mu? (Windows'u görmüyor kurulu olduğu diske giriyorum ama) başka şekilde Windows'a geçebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. PC'de Windows vardı. Bende Kali Linux kurmak istedim. Kurulum yaparken GRUB yüklensin mi diye bir soru sormadı. Kali Linux'ta takılı kaldım. Kali Linux'a sonradan GRUB kurulur mu? (Windows'u görmüyor kurulu olduğu diske giriyorum ama) başka şekilde Windows'a geçebilir miyim?

BIOS'tan boot sıralamasında Windows Bootloader'i yukarı çekerek açabilirsiniz.

BIOS'tan boot sıralamasında Windows Bootloader'i yukarı çekerek açabilirsiniz.

Bu arkadaşın sıkıntısına benziyor benimki: Kali Linux Kurulum Sonrası Sistemde Gözükmemesi

Windows Bootloader'i uçurmuş olabilir misiniz acaba kurulum sırasında bir yerlere basarak?

Farklı sürücüye kurdum bu imkansız! Saçma sapan yerlerede tıklamadım.

Linux kurduktan sonra BIOS ayarlarını değiştirmesi sonucunda Windows'u görmeme gibi bir ihtimal var mı?

Son düzenleme:
Bu arkadaşın sıkıntısına benziyor benimki: Kali Linux Kurulum Sonrası Sistemde Gözükmemesi
Hocam çok saçma :D
Elle geri kurabilirsiniz ama Windows bootloader uçmuş olabilir ki bu bence grubdan daha ciddi bir sorun şu anda.
Bir Windows flaşından doğru tamir ettikten sonra bootloaderi sonradan GRUB kurabilirsiniz fakat daha sorunu bilmediğim için sizi bilgili hocalarıma havale ediyorum :/
@Cruslan @363652

Linux kurduktan sonra BIOS ayarlarını değiştirmesi sonucunda Windows'u görmeme gibi bir ihtimal var mı?
Lİnux kendisi BIOS ayarlarını değiştiremez, sizin değiştirdiğiniz bir ayar varsa onu değiştirin eski haline.

Hocam çok saçma :D
Elle geri kurabilirsiniz ama Windows Bootloader uçmuş olabilir ki bu bence grubdan daha ciddi bir sorun şu anda.
Bir Windows flaşından doğru tamir ettikten sonra Bootloader'i sonradan GRUB kurabilirsiniz fakat daha sorunu bilmediğim için sizi bilgili hocalarıma havale ediyorum :/
@Cruslan @363652

Linux kendisi BIOS ayarlarını değiştiremez, sizin değiştirdiğiniz bir ayar varsa onu değiştirin eski haline.

Linux kurarken onun disk bölümü MBR idi benim Windows'ta GPT idi ondan olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı