Kali Linux monitor mode için Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz uyumlu mu?

Kaan0971

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Prime B550M-E WIFI / Ram: Adata XPG Spectrix D50 ROG 8GB 3600MHZ x2 / Ekran kartı: Asus Dual RTX 3070 / Güç kaynağı: Asus Tuf 750W Power Supply / Kasa: Asus Tuf GT301 / İşlemci: Ryzen 5 5600 / Depolama: WD 500 GB M.2 SSD / Monitör: Asus Tuf VG27A 27' 2K 165HZ
Anakartım ASUS TUF Gaming B550M-E Wi-Fi ve anakartımın kendi Wi-Fi alıcısını kullanıyorum. Kali Linux'ta monıtor mode desteğini nasıl öğrenebilirim? Monitor mode destekliyor mu yoksa USB Wi-Fi alıcı mı almam lazım? Eğer desteklemiyor ise monitor mode destekleyen Kali Linux'ta işimi görecek Wi-Fi adaptörü önerir misiniz? 300TL altında olursa iyi olur.

• Alfa-AWUS036NH.
  • Alfa AWUS036NEH.
  • Alfa AWUS036NHA-Wirelss B/G/N USB Adapter.
  • Panda PAU06.
  • Panda PAU09 N600.
  • Alfa AWUS036ACH / AC1200.
  • Alfa AWUS1900 / AC1900.
  • TP-LINK TL-WN722N 2.4GHz (Version 1)
Kali Linux'da Wi-Fi destekleyen adaptörlerin bunlar olduğu söyleniyor tabii illa ki bunlar olmasa da Ralink markalı bir adaptör ile de şansınızı deneyebilirsiniz. Kendi adaptörünüzün destekleyip desteklemediğini deneyerek öğrenebilirsiniz en basitinden bir sanal makineye Kali Linux'u kurup adaptörünüzü bağlayıp ifconfig ve iwconfig kodlarını yazarak bağlanıp bağlanmadığın kontrol edebilirsiniz, monitor modu destekleyip desteklemediğini airmon-ng start <ifconfig'deki çıktıya göre adaptörünüzün adı>
veya
iwconfig <adaptörünüzün adı> mode monitor yazarak kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz daha olursa yardım için buradayım bildiğim kadarıyla aktarırım.

Not : Belirttiğim kodları kullanırken bir sorun yaşarsanız ve kali kullanıcısındaysanız komutların başına sudo ekleyerek tekrar deneyiniz.

• Alfa-awus036nh.
  • Alfa awUS036NEH.
  • Alfa awUS036NHA-wirelss B/G/N USB adapter.
  • Panda pau06.
  • Panda pau09 n600.
  • Alfa awUS036ACH / AC1200.
  • Alfa AWUS1900 / AC1900.
  • TP-Link TL-WN722n 2.4GHz (version 1)
Kali Linux'da Wi-Fi destekleyen adaptörlerin bunlar olduğu söyleniyor tabii illaki bunlar olmasa da ralink markalı bir adaptör ile de şansınızı deneyebilirsiniz. Kendi adaptörünüzün destekleyip desteklemediğini deneyerek öğrenebilirsiniz en basitinden bir sanal makineye Kali Linux'u kurup adaptörünüzü bağlayıp ifconfig ve iwconfig kodlarını yazarak bağlanıp bağlanmadığın kontrol edebilirsiniz, monitor modu destekleyip desteklemediğini airmon-ng start <ifconfig'deki çıktıya göre adaptörünüzün adı>
veya
iwconfig <adaptörünüzün adı> mode monitor yazarak kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz daha olursa yardım için buradayım bildiğim kadarıyla aktarırım.

Not: Belirttiğim kodları kullanırken bir sorun yaşarsanız ve Kali kullanıcısındaysanız komutların başına sudo ekleyerek tekrar deneyiniz.

Hocam peki Kali Linux'ta sadece internete bağlanmak için ne yapmam lazım? Şu anda Kali'de Ethernet ile bağlı gözüküyor ancak ben internete Wi-Fi ile bağlıyım. Kali'de Wi-Fi ile bağlı olmasını istiyorum nasıl yapabilirim?

Hocam peki Kali Linux'ta sadece internete bağlanmak için ne yapmam lazım? Şu anda Kali'de Ethernet ile bağlı gözüküyor ancak ben internete Wi-Fi ile bağlıyım. Kali'de Wi-Fi ile bağlı olmasını istiyorum nasıl yapabilirim?

Adaptörünüz bağlı olduğu halde sadece Ethernet bağlı gözüküyorsa Kali Linux adaptörünüzü Wi-Fi adaptörü olarak algılamıyordur, eğer ağ listesinin sıralandığı yeri açtığınızda hem Ethernet'iniz hem de Wi-Fi ağları gözüküyorsa Ethernet'in bağlantısını kesip Wi-Fi'dan kendi ağınıza bağlanırsanız internete Wi-Fi üzerinden bağlanabiliyor olmanız gerek.
02-how-to-enable-and-disable-wifi-on-kali-linux.png

(görsel temsîlidir)

Adaptörünüz bağlı olduğu halde sadece Ethernet bağlı gözüküyorsa Kali Linux adaptörünüzü Wi-Fi adaptörü olarak algılamıyordur, eğer ağ listesinin sıralandığı yeri açtığınızda hem Ethernet'iniz hem de Wi-Fi ağları gözüküyorsa Ethernet'in bağlantısını kesip Wi-Fi'dan kendi ağınıza bağlanırsanız internete Wi-Fi üzerinden bağlanabiliyor olmanız gerek.
Eki Görüntüle 1781007
(Görsel temsîlidir)

Hocam Kali Linux benim Wi-Fi adaptörünü algılamıyor bunu nasıl çözebilirim driverını falan kursam sorun çözülür mü? İnternetten Linux driverını buldum fakat nasıl kurulacağını bilmiyorum. Söylenen her şeyi yaptım terminalden komutları yazdım fakat hala olmadı.

Hocam Kali Linux benim Wi-Fi adaptörünü algılamıyor bunu nasıl çözebilirim driverını falan kursam sorun çözülür mü? İnternetten Linux driverını buldum fakat nasıl kurulacağını bilmiyorum. Söylenen her şeyi yaptım terminalden komutları yazdım fakat hala olmadı.

Pek sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez (tabii adaptörünüz ile uyumlu bir driver ise) dosyanın uzantısını söylerseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı