Kali Linux "NMI Watchdog : BUG : soft lockup #CPU0 stuck for 22s!"

Leonalayja

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda Windows 10 var ve ayriyeten Kali Linux kurmak istiyorum. Kali sitesinden en son .iso formatlı dosyasını indirdim ve Rufus ile USB Flash'ıma attım. Kurulum adımlarını yaptım, şifre girdim ve olay ondan sonra başladı. Şifremi girdikten sonra aşağıdaki gibi yazılar gelmeye başladı ve bu yazılar bitmiyor. YouTube'de izlediğim kurulum videolarında şifre girdikten sonra direkt masaüstü açılıyordu.
1540492080482.png

Bu da sol üst köşede çıkan bir şey:
1540492317128.png

Eğer kurulum sırasındaki yaptığım adımlar veya sistem bilgileri gerekirse onları da yazabilirim, istemeniz yeter.

Dipnot: Ha bir de tekrar Windows'a geçtiğimde USB'nin içinde sadece boot ve EFI dosyası var ama toplam boyut 700 KB. ISO dosyasının Rufus ile attıktan sonra daha çok dosya vardı sanki ve bu boyutta değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux kullanmak gerçekten zor bir iş. Kullanmayı biiyorsanız (ben server için kullanıyorum...):
Linux'u GNOME olmadan başlatmanız lazım.
Sonra da /etc/... dizinin de GNOME ayarlarını düzgün yapmanız lazım.
Ya da /home/.../.GNOME/.... diye giden dizinde uygun ayarları yapmanız lazım.
Linux'u öğrenmek için kurduysanız GNOME olmayan şekilde kurabilirsiniz.
Yabancı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. Ben komut sistemini kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben zaten server için kuruyorum önceden yazdığım gibi. Sanal makineye GNOME olmadan yani. Windows'da sanal makine üzerinde bu işi sisteminiz ağır değilse yapabilirsiniz. Çünkü kullanması zor.

Ben komut sistemini kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu nasıl olacak bilmiyorum ama.
Ben Kali Linux'u bilgisayar mühendisliği için kullanmak istiyorum. Hem Windows hem de Linux. E diskinden bir 150 GB ayırdım oraya kurmak istiyorum.

Yabancı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim.
Yabancı kaynaklar da kafamı çok karıştırıyor hiç bir şey anlamıyorum.

Resimde gösterdiğim şeyler nedir peki? Neden şifre yazdıktan sonra o saçma sapan ne anlama geldiğini bile bilmediğim siyah ekran üzerindeki yazılar neler? Habire aynı yazılar geliyor ve hiç bitmiyor. Sol üst köşede de sanki iç ekranı kırık bir bilgisayar varmış gibi bir şey gözüküyor. Sistemim o kadar da ağır değil i7 7700HQ işlemci, 16 GB ram ve GTX 1050 ekran kartım var.

Screenshot_338.png

Burada ne diyor bir çözüm buldum gibi ama ne diyor bilmiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı