Estağfurullah hocam

iyi bir ürüne kavuşturalım sizi. Yalnız zor yerden sordunuz

-Aorus tamamen(kapak, alt) metal kasa iken, Pulse kapak metal diğer kısımlar plastik.
Kağıt üstünde ve denediğime göre Aorus kasa olarak daha kaliteli.
- 99W 240 batarya iki üründe aynı. 4 hücreli batarya. En az 85-87-100W şarj destekler (Aorus kesinlikle, MSI pd 3.0 görünüyor Type-C gen 2 yuvasında)
- İşlemci performansı biberir aynı (test ortamında) Ultra 7, NPU ve ilave 2 enerji çekirdeği ile daha avantajlı. Düşük W bile verimli çalışıyor. Doğrusu henüz ben test etmedim ama gördüğüm kadarıyla Ultra 7 çok daha iyi.
- BIOS ve yazılım. BIOS kesinlikle MSI yazar. Gigabyte iyi bir arayüzü var ama çoğu kilitli. Bazı yöntemlerle basit şekilde gelişmiş BIOS erişimi mümkün. Yine de MSI BIOS daha avantajlı (bu seride farklı değildir. Allah'ın çöp Cyborg, kötü Katana da bile harika BIOS vardı)
Yazılımı MSI Center çok basit bir arayüzü var. Aorus daha gelişmiş, kısmen karışık bazen kararsız. Ben bu konuda Aorus derdim
-Servis. Forumdan bildiğim kadarıyla ikisi de MSI servisi. Kalite seviyesi bilmiyorum.
- Depolama ve RAM: Yüksek ihtimalle MSI boş gen 5 yuva var

Aorus boş M.2 Gen4 diye hatırlıyorum. Şu aşama önemli değil gen5 fiyatı duymak istemezsiniz

işlemci yüzünden Aorus RAM 4800 MHz çalışacaktır.
Ultra 7 yüksek ihtimalle 5600MHz
Bence farkı hissetmezsiniz ama yine de önemli.
- Kamera ve hoparlör bence eşittir
- Ultra 7 içinde ki Arc GPU, i7 13620H Iris Xe göre daha iyi
- Aorus Thunderbolt 4 var. Pulse de yok.
- Aorus Windows hello var. MSI bilmiyorum
- İki üründe 140W GPU 4060.
- Neredeyse aynı fiyat
Aklıma gelen bunlar. Buna göre karar verin

Paneli değerlendirmeye almadım.
Küçük bir düzeltme. Gen 5 yokmuş. Dert değil zaten. Boşta Gen4 yuva var yine.