Kaliteli laptop önerisi

Bütçe
40,000
16X düşünmediniz mi hocam? Pantone ve Dolby ile paneli avantajlı. Satıcı emin değilim. Çok zor karar. Benim için 3 üründe kaliteli.
İş yükünüz hangisiyse onu tercih edin. Birisi kompakt OLED, diğerleri profesyonel içerik uygun sayılır (özellikle 16x) ürünler. Diğer iki üründe oyun zevki yaşarken, OLED zevki yaşamayacaksınız. Gördüğüm kadarıyla 16X panelinden herkes çok memnun.
14 Oled düşünüyorum 4050 45W ve 6GB olması beni kararsız bırakıyor. Kaç sene gidecek ne kadar ömrü olur gibi sorular kafamda oluşuyor.

Ben o açıdan düşünmüyorum doğrusu.
After Effects bir proje yapsanız RAM yetecek mi emin olamıyorum. Malum RAM lehimli. Pek kullanmıyorum kendim ama 16 GB bende 12-13GB kullanmıştı. O kadar aç bir uygulama sanırım RAM en az 3/2 kullanıyor. 45W 6 VRAM ihtiyaç meselesi hocam. Kumar gibi düşünmeyin bence. Alır biraz kullanır iade eder ya da beğenmezseniz Türkiye şartlarında XX fiyata satarsanız. İçerik üretimi sınıfında bir ürüne ömür biçmek bence doğru değil. Nihai kullanım /üretim amacı zaten belli. Yanlış karar verip ileride pişman olmanızı istemem. Bu arada kuzenim Aero satın almaktan vazgeçip 2 adet All in One bir Lenovo alacakmış. Aksi takdirde birebir deneyimini size söylerdim. 🤨

Hocam aslında benim modelin bir altı gördüm şimdi sarısitede. İşlemcisi benden bir alt. Geri kalan çoğu donanım, panel aynı. Satıcı Rusya'dan almış. Aldığı fiyatı tahmini biliyorum. 100-110 bin ruble. Size gerçekten böyle bir ürün lazım. Oyun performansı asla üzmez. Daha dün 4K Cyberpunk testi yaptım 😁
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keşke garantili olsaydı. Bu fiyata sağlam ürün. Bu halde almanızı önermem.

Yüz yüze görüşüp biraz pazarlıkla şu ürün tercih edilebilir. Çok sıkı kontrol ve test yaptıktan sonra.
Benim modelden sonra ki model. 105W 3070 Ti gerçekten iyi performans veriyor. En büyük eksikliği portlar çok az Gigabyte kutu içinde orijinal hub gönderiyordu. Tamamen dengeli bir ürün. Kaynak falan bulunur. Burada en ucuz zamanı ortalama 160 bin ruble idi. Anlık 190k+
Eski seri olmasına rağmen rağbet görüyor hala. Tüm senaryolar ikinci el olumlu bakarsanız elbette. Risk her zaman var. Emin olduğum ve 3 yıldır uçtan uca deneyimlediğim kadarıyla hem iş hem oyun en iyi birkaç ürünlerden bu Aero serisi.

Son düzenleme:
After Effects bir proje yapsanız RAM yetecek mi emin olamıyorum. Malum RAM lehimli. Pek kullanmıyorum kendim ama 16 GB bende 12-13GB kullanmıştı. O kadar aç bir uygulama sanırım RAM en az 3/2 kullanıyor. 45W 6 VRAM ihtiyaç meselesi hocam. Kumar gibi düşünmeyin bence. Alır biraz kullanır iade eder ya da beğenmezseniz Türkiye şartlarında XX fiyata satarsanız.
Ram olayına katılıyorum, Türkiye şartlarında satabileceğimi sanmıyorum bu cihazı.

Yüz yüze görüşüp biraz pazarlıkla şu ürün tercih edilebilir. Çok sıkı kontrol ve test yaptıktan sonra.
Benim modelden sonra ki model. 105W 3070 Ti gerçekten iyi performans veriyor. En büyük eksikliği portlar çok az Gigabyte kutu içinde orijinal hub gönderiyordu. Tamamen dengeli bir ürün. Kaynak falan bulunur. Burada en ucuz zamanı ortalama 160 bin ruble idi. Anlık 190k+
Eski seri olmasına rağmen rağbet görüyor hala. Tüm senaryolar ikinci el olumlu bakarsanız elbette. Risk her zaman var. Emin olduğum ve 3 yıldır uçtan uca deneyimlediğim kadarıyla hem iş hem oyun en iyi birkaç ürünlerden bu Aero serisi.
Gerçekten bu tam benlik bir şeymiş ya.

@ressh hocam 😂 bu son Aero baktıkça bir delilik geliyor bana. Sanırım mesaj yazmamam lazım size. Objektif olamıyorum. Kaç yıllık artık eski ürün olduğunu düşünüyorum. Sonra kendi laptop uma bakıyorum ve kendime gülüyorum. Gerçekten yapmış bu Tayvan'lı manyaklar. Kafanızı ağrıtmak istemiyorum ama 3 senedir tornavida bile değmedi ürüne ya. Ne macun ne toz. Bu çağda 3070 ile 4K oyun oynuyorum çoğu Ultra hem de sıcaklık ortalama 75C! Fan sesi hoparlör %50 asla bastırmıyor bile. Büyük mühendislik. Parçalardan kalite akıyor desem yalan olmaz. BIOS, hoparlör ve kamera kötü. İkinci gravür ışığı yok. Bendeki tek eksiler bunlar. Artık garip yazılıma alıştım. Her şey verimli ve koordineli çalışıyor. Ben aşırı memnumum.
Bu modelden önce MSI Raider GE76 i9 12900HK 4K IPS 3080 Ti bunu kullandım sonra sadece OLED aşkına sattım. Hayatımın en iyi kararlarından oldu benim için. Donanım olarak düştüm ama kalite olarak yükseldim kesinlikle.

@745396
@ressh hocam 😂 bu son Aero baktıkça bir delilik geliyor bana. Sanırım mesaj yazmamam lazım size. Objektif olamıyorum. Kaç yıllık artık eski ürün olduğunu düşünüyorum. Sonra kendi laptop uma bakıyorum ve kendime gülüyorum. Gerçekten yapmış bu Tayvan'lı manyaklar. Kafanızı ağrıtmak istemiyorum ama 3 senedir tornavida bile değmedi ürüne ya. Ne macun ne toz. Bu çağda 3070 ile 4K oyun oynuyorum çoğu Ultra hem de sıcaklık ortalama 75C! Fan sesi hoparlör %50 asla bastırmıyor bile. Büyük mühendislik. Parçalardan kalite akıyor desem yalan olmaz. BIOS, hoparlör ve kamera kötü. İkinci gravür ışığı yok. Bendeki tek eksiler bunlar. Artık garip yazılıma alıştım. Her şey verimli ve koordineli çalışıyor. Ben aşırı memnumum.
Bu modelden önce MSI Raider GE76 i9 12900HK 4K IPS 3080 Ti bunu kullandım sonra sadece OLED aşkına sattım. Hayatımın en iyi kararlarından oldu benim için. Donanım olarak düştüm ama kalite olarak yükseldim kesinlikle.
Hocam Pulse 16 AI modelini satıcıya sordum haber bekliyorum.

Edit: Stoklarında olmadığından ürünün bilgilerine erişemiyorlarmış.
Özelliklerde %45 NTSC, açıklamada %100 DCI-P3 yazıyor.

Aorus 15'in Gpu da 75W mış.
16x alamıyorum çünkü taksite vade farkı var.

Son düzenleme:
@745396

Hocam Pulse 16 AI modelini satıcıya sordum haber bekliyorum.

Edit: Stoklarında olmadığından ürünün bilgilerine erişemiyorlarmış.
Özelliklerde %45 NTSC, açıklamada %100 DCI-P3 yazıyor.

Sanırım Aorus 15 alacağım.
16X alamıyorum çünkü taksite vade farkı var.

Açıklama falan hikaye hocam. %45 o panel. O kadar uygun fiyata satmaları imkansız. Dün detaylı Pulse testlere baktım iyi görünüyor. (paneli QHD olan) harici tasarımsal, soğutma farkı olacağını sanmıyorum. Eğer sadece paneli 45 NTSC ise yine süper fiyat. Daha kötü MSI ürünleri (Cyborg, Katana, sword, Thin. 50-70k 🤣)
Evet taksit gerçekten kötü. Diğer sitelerde 16X 52 k gibi fiyatta. 15 Aorus size yeterli fazlasıyla.

Dün detaylı Pulse testlere baktım iyi görünüyor. (paneli QHD olan) harici tasarımsal, soğutma farkı olacağını sanmıyorum. Eğer sadece paneli 45 NTSC ise yine süper fiyat. 15 Aorus size yeterli fazlasıyla.

Hocam renk gamını saymazsak, Aorus 15'i mi seçerdiniz? MSI Pulse 16 AI mı?

Harici %121 sRGB harici bir monitöre sahibim. Eğer ki Pulse 16 AI %45 NTSC panel ile normal kullanımda, oyunda rahatsız etmeyecekse yani bu iki bilgisayarın arasında harbiden panelin renk gamutunun önemi kalmayacak kadar bir performans farkı varsa iyi olanı alayım diyorum. Performans farkı olmayacaksa paneli iyi olanı tercih edebilirim. 99Wh batarya 240W adaptör gibi nedenlerden Pulse tercih edilmeli mi? Sizin de kaç gündür kafanızı ütülüyorum kusura bakmayın🤣

Hocam renk gamını saymazsak, Aorus 15'i mi seçerdiniz? MSI Pulse 16 AI mı?

Harici %121 sRGB harici bir monitöre sahibim. Eğer ki Pulse 16 AI %45 NTSC panel ile normal kullanımda, oyunda rahatsız etmeyecekse yani bu iki bilgisayarın arasında harbiden panelin renk gamutunun önemi kalmayacak kadar bir performans farkı varsa iyi olanı alayım diyorum. Performans farkı olmayacaksa paneli iyi olanı tercih edebilirim. 99wh batarya 240W adaptör gibi nedenlerden Pulse tercih edilmeli mi? Sizin de kaç gündür kafanızı ütülüyorum kusura bakmayın🤣

Estağfurullah hocam 😁 iyi bir ürüne kavuşturalım sizi. Yalnız zor yerden sordunuz 🤣😂
-Aorus tamamen(kapak, alt) metal kasa iken, Pulse kapak metal diğer kısımlar plastik.
Kağıt üstünde ve denediğime göre Aorus kasa olarak daha kaliteli.
  • 99W 240 batarya iki üründe aynı. 4 hücreli batarya. En az 85-87-100W şarj destekler (Aorus kesinlikle, MSI pd 3.0 görünüyor Type-C gen 2 yuvasında)
  • İşlemci performansı biberir aynı (test ortamında) Ultra 7, NPU ve ilave 2 enerji çekirdeği ile daha avantajlı. Düşük W bile verimli çalışıyor. Doğrusu henüz ben test etmedim ama gördüğüm kadarıyla Ultra 7 çok daha iyi.
  • BIOS ve yazılım. BIOS kesinlikle MSI yazar. Gigabyte iyi bir arayüzü var ama çoğu kilitli. Bazı yöntemlerle basit şekilde gelişmiş BIOS erişimi mümkün. Yine de MSI BIOS daha avantajlı (bu seride farklı değildir. Allah'ın çöp Cyborg, kötü Katana da bile harika BIOS vardı)
Yazılımı MSI Center çok basit bir arayüzü var. Aorus daha gelişmiş, kısmen karışık bazen kararsız. Ben bu konuda Aorus derdim
-Servis. Forumdan bildiğim kadarıyla ikisi de MSI servisi. Kalite seviyesi bilmiyorum.
- Depolama ve RAM: Yüksek ihtimalle MSI boş gen 5 yuva var 🤩 Aorus boş M.2 Gen4 diye hatırlıyorum. Şu aşama önemli değil gen5 fiyatı duymak istemezsiniz 🤨 işlemci yüzünden Aorus RAM 4800 MHz çalışacaktır.
Ultra 7 yüksek ihtimalle 5600MHz
Bence farkı hissetmezsiniz ama yine de önemli.
  • Kamera ve hoparlör bence eşittir
  • Ultra 7 içinde ki Arc GPU, i7 13620H Iris Xe göre daha iyi
  • Aorus Thunderbolt 4 var. Pulse de yok.
  • Aorus Windows hello var. MSI bilmiyorum
  • İki üründe 140W GPU 4060.
  • Neredeyse aynı fiyat
Aklıma gelen bunlar. Buna göre karar verin😁
Paneli değerlendirmeye almadım.

Küçük bir düzeltme. Gen 5 yokmuş. Dert değil zaten. Boşta Gen4 yuva var yine.

Son düzenleme:
Estağfurullah hocam 😁 iyi bir ürüne kavuşturalım sizi. Yalnız zor yerden sordunuz 🤣😂
-Aorus tamamen(kapak, alt) metal kasa iken, Pulse kapak metal diğer kısımlar plastik.
Kağıt üstünde ve denediğime göre Aorus kasa olarak daha kaliteli.
  • 99W 240 batarya iki üründe aynı. 4 hücreli batarya. En az 85-87-100W şarj destekler (Aorus kesinlikle, MSI pd 3.0 görünüyor Type-C gen 2 yuvasında)
  • İşlemci performansı biberir aynı (test ortamında) Ultra 7, NPU ve ilave 2 enerji çekirdeği ile daha avantajlı. Düşük W bile verimli çalışıyor. Doğrusu henüz ben test etmedim ama gördüğüm kadarıyla Ultra 7 çok daha iyi.
  • BIOS ve yazılım. BIOS kesinlikle MSI yazar. Gigabyte iyi bir arayüzü var ama çoğu kilitli. Bazı yöntemlerle basit şekilde gelişmiş BIOS erişimi mümkün. Yine de MSI BIOS daha avantajlı (bu seride farklı değildir. Allah'ın çöp Cyborg, kötü Katana da bile harika BIOS vardı)
Yazılımı MSI Center çok basit bir arayüzü var. Aorus daha gelişmiş, kısmen karışık bazen kararsız. Ben bu konuda Aorus derdim
-Servis. Forumdan bildiğim kadarıyla ikisi de MSI servisi. Kalite seviyesi bilmiyorum.
- Depolama ve RAM: Yüksek ihtimalle MSI boş gen 5 yuva var 🤩 Aorus boş M.2 Gen4 diye hatırlıyorum. Şu aşama önemli değil gen5 fiyatı duymak istemezsiniz 🤨 işlemci yüzünden Aorus RAM 4800 MHz çalışacaktır.
Ultra 7 yüksek ihtimalle 5600MHz
Bence farkı hissetmezsiniz ama yine de önemli.
  • Kamera ve hoparlör bence eşittir
  • Ultra 7 içinde ki Arc GPU, i7 13620H Iris Xe göre daha iyi
  • Aorus Thunderbolt 4 var. Pulse de yok.
  • Aorus Windows hello var. MSI bilmiyorum
  • İki üründe 140W GPU 4060.
  • Neredeyse aynı fiyat
Aklıma gelen bunlar. Buna göre karar verin😁
Paneli değerlendirmeye almadım.

Küçük bir düzeltme. Gen 5 yokmuş. Dert değil zaten. Boşta Gen4 yuva var yine.
Hocam öncelikle teşekkür ederim yardımınız için. Ben laptopu dün sipariş ettim yarın elime ulaşacak. Kardeşime de bir laptop alacağız şöyle bir indirim bulmuş 45 Bin TL'ye denk geliyor ne düşünüyorsunuz?

Hocam öncelikle teşekkür ederim yardımınız için. Ben laptopu dün sipariş ettim yarın elime ulaşacak. Kardeşime de bir laptop alacağız şöyle bir indirim bulmuş 45 Bin TL'ye denk geliyor ne düşünüyorsunuz?

Yerine bu ikisine bakmaniz daha iyi olacaktir hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı