Kalp hastaligi olan biri spor yapabilir mi?

Hank J Wimbleton

Hectopat
Merhaba. Cok arada bir boyle göğsumde mi kalbimde mi oldugunu anlayamadigim bir agri oluyor. 15 saniye surup geciyor. Diyorum bende kalp hastaligi olabilir mi diye kafama takiliyor. Randevu aldim doktora ama bir de size sorayim dedim. Kalbimde sıkıntı olsa agirlik sporu yapabilir miydim? Ben kendimce soyle dusundum, hasta olsam agir kilolara girdigimde mutlaka bir agri verirdi, yanlış miyim?

Cok arada bir boyle göğsumde mi kalbimde mi oldugunu anlayamadigim bir agri oluyor. 15 saniye surup geciyor.
Bu videoyu izlemeni öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izlemeni öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam izlemistim ama bicak daplanir gibi olmuyor ya normal agri. Acaba ayni seyden mi bahsediyor?

Hocam, doktora gitmeye ne dersiniz?

Kardiyoloğa falan. Kardiyoloji için erken ama doktor yolu gözükmüş olabilir.

Hocam, doktora gitmeye ne dersiniz?

Kardiyoloğa falan. Kardiyoloji için erken ama doktor yolu gözükmüş olabilir.
Keske basliktan sonra bir de icerigi okusaniz.

İşini doğru yapan spor salonları girişte sağlık belgesi istiyor. Kalp rahatsızlığın varsa büyük oranda spor yapamıyorsun.
Hocam belge olarak degil. Hastaligim olsa sikinti cikarmaz miydi coktan demek istiyorum.

Hocam belge olarak degil. Hastaligim olsa sikinti cikarmaz miydi coktan demek istiyorum.
Kalp hastalığı çok tuhaf. Bazen antrenman esnasında inanılmaz yüklenirsin hiçbir şey olmaz ama eve dönüş yolunda metroya binip kulaklığını takarak podcast dinlemeye başladığın gibi o sancıyla yere yığılırsın. Genellikle hocalar kardiyo haricinde kalan çalışmalar için kalp rahatsızlığı olanların setlerini azaltıyor. Zorunda olmadıkça kayıt yaptırmayıp salonu bırakmasını bile söylüyor. Düşük tempoda devamlılık önemli. En doğru yanıtı kardiyo sonucu ve varsa spor hocana danıştıktan sonra alacaksın.

Kalp hastalığı çok tuhaf. Bazen antrenman esnasında inanılmaz yüklenirsin hiçbir şey olmaz ama eve dönüş yolunda metroya binip kulaklığını takarak podcast dinlemeye başladığın gibi o sancıyla yere yığılırsın. Genellikle hocalar kardiyo haricinde kalan çalışmalar için kalp rahatsızlığı olanların setlerini azaltıyor. Zorunda olmadıkça kayıt yaptırmayıp salonu bırakmasını bile söylüyor. Düşük tempoda devamlılık önemli. En doğru yanıtı kardiyo sonucu ve varsa spor hocana danıştıktan sonra alacaksın.
Kardiyo sonucu derken hocam? Bir de hocama ne diyecegim ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı