Kamera insan gözünü geçer mi?

Hala analog film teknolojisi dijital teknolojiden daha iyi. Hem ekran hem kamera olarak.
 
Gözün ile Kız Kulesinin oradan Galatayi bundan daha net görebilir mısın acaba?
Sadece secebiliyorsun. Aaa Galata orda dersin sadece. Bi zahmet kötü olsun görüntü. Elimde cektim. Sabitlesem daha iyi olurdu. 13 yıllık makine ne beklersin ki?
O dediğin lens farkı. Lensi çıkar veya büyütme yapma çek ve o şekilde fotoğrafı büyült acaba aynı kalite mi? Yoksa sana dürbün verelim bir de öyle bak?
 
O dediğin lens farkı. Lensi çıkar veya büyütme yapma çek ve o şekilde fotoğrafı büyült acaba aynı kalite mi? Yoksa sana dürbün verelim bir de öyle bak?

Lensim sabit. Yani deneyemem.
Ama sonucunun ne olacağını ikimizde biliyoruz.
Peki gozunle resim çek ve buyut aynı mı?
Değil tabii ki.
 
Gözün ile kız kulesinin oradan galatayi bundan daha net görebilir mısın acaba?
Sadece secebiliyorsun. AAA galata orada dersin sadece. Bir zahmet kötü olsun görüntü. Elimde cektim. Sabitlesem daha iyi olurdu. 13 yıllık makine ne beklersin ki?

Baba makinelarda teknoloji daha az, daha uzak mesafeyi çekiyor ama gözünle aynı hissi vermiyor. Neden uzaklığı baz alıyorsun ki.
 
100 sene sonra belki gözleri görmeyen veya bozulan insanlara kamera takacaklar. Kamera ile görecekler dünyayı. 1000x zoom yetenekleri olacak belki. 16 gigapixel pixelleri olur. Kaydettikleri fotoğraf ve videoları da enselerindeki çipe depolarlar. Beyinlerinde wifi se olur, kablosuz fotoğraf/video aktarımı yaparlar.
 
Geçti bile. Teleskoplar da bir kameradır, insanın görmesinin imkansız olduğu uzaklıklardakı azıcık ışığı toplayabiliyorlar.
Senin dediğin kızılötesi kamera ama bizim istediğimiz görünür ışık kamerası. Üstelik önemli olan teleskop değil sensördür. Sana da o kadar kaliteli teleskop versek sende görürsün.

Burada kamera olarak belirtilen cihaz saf sensör ile çekim yapacak (yani yakınlaştırma, ışık toplama gibi özel lens ve modifiye yapılmamış olacak) ve bunun insan gözü ile karşılaştırılması yapılacak. Ama karşılaştırılması nasıl yapılabilir bunu bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı