Kameranın IP'si nasıl öğrenilir?

Anfield

Decapat
Daha fazla  
İyi günler. Dinamik IP kullanmaktayım. Kamera kayıt cihazı olmadan anlık izleme yaptığım kameralarım var. Uzaktan izleme için port açıp o anki IP adresimi girip portu yazdığımda görüntüleme yapabiliyorum. Fakat enerji kesilip geldiğinde IP değişince IP mi öğrenmem gerekiyor. Evdeyken sorun yok ama dışarıda iken IP adresimi öğrenebilmemin bir tekniği var mı? Hoşça kalın.

Dışardayken modem arayüzüne nasıl girecek?

Statik IP alıp onun üzerinden kullanabilir.

Kameranın p2p bağlantısı bulunuyorsa EZview gibi uygulamalar üzerinden izlemeyi yapabilir.

Seçenek bol ama o ağa bağlı olmadan modem arayüzüne bakıp yeni IP neymiş ya diye bakılabilecek bir yöntem bilmiyorum şahsen.

Statik IP alıp onun üzerinden kullanabilir.

Kameranın p2p bağlantısı bulunuyorsa EZview gibi uygulamalar üzerinden izlemeyi yapabilir.

Seçenek bol ama o ağa bağlı olmadan modem arayüzüne bakıp yeni IP neymiş ya diye bakılabilecek bir yöntem bilmiyorum şahsen.
Statik IP son çare olarak düşünüyorum. Dvr kayıt cihazım var. Ezviz ile psp yolu ile bağlanıyorum. Dvr kayıt cihazı ise sadece iki adet ip kamera ekmeye izin veriyor. Ezviz ile de elimdeki ip kameraların qr kodları tanımlanmıyor. Manuel giriş de ise seri no hanesi kısa kalıyor Dyndns diye bişey duydum araştırırken ona biraz bakacağım.

Statik IP son çare olarak düşünüyorum. Dvr kayıt cihazım var. Ezviz ile PSP yolu ile bağlanıyorum. Dvr kayıt cihazı ise sadece iki adet IP kamera ekmeye izin veriyor. Ezviz ile de elimdeki IP kameraların QR kodları tanımlanmıyor. Manuel giriş de ise seri no hanesi kısa kalıyor dyndns diye bir şey duydum araştırırken ona biraz bakacağım.

Bundan 1 hafta önce projem gereği bu olaylara bayağı kafa yordum ama bazen olmayınca olmuyor.

Lanet ettim, öyle bir kamera vardı ki ne p2p ile bağlabiliyor, ne port açıp port üzerinden bir bağlantı sağlayabiliyor ne de DNS üzerinden bir bağlantı ile izleme yapabiliyorduk.

DDNS ile denemek mantıklı olacaktır. En kötü ihtimalle statik IP üzerinden yap geç.

Bundan 1 hafta önce projem gereği bu olaylara bayağı kafa yordum ama bazen olmayınca olmuyor.

Lanet ettim, öyle bir kamera vardı ki ne p2p ile bağlabiliyor, ne port açıp port üzerinden bir bağlantı sağlayabiliyor ne de DNS üzerinden bir bağlantı ile izleme yapabiliyorduk.

DDNS ile denemek mantıklı olacaktır. En kötü ihtimalle statik IP üzerinden yap geç.
DDNS ile denene yaptım. Şuan için iyi. Modemin enerjisi kesip tekrar verip dışarı çıktım. Şimdi DDNS e girdiğim de ( no-ip sitesinden işlem yaptım) suanki ip yi verdi. Port ile yazınca da kamerayı açtı. SCSI kameraya erişim zor ( arayuz internet Explorer istiyor activex istiyor vs )eğer sizdeki Kamera da ondan ise IP cam viewer lite diye bir programla çözdüm açmadığı Kamera yok neredeyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı