[Kamu Spotu] Neden IDM lisansını kendi sayfasından satın almalısınız?

Site resmi buradan kontrol edebilirsin: Internet Download Manager - the fastest download accelerator

İkinci olarak com.tr domain satın almak için nic.tr tarafından alacağın domain ismi ile ilgili firma açmış olman, resmi gazetede ilanın olması, vergi levhanın olması gibi gereklilikler mevcut. Gerekli evraklar için de burayı kontrol edebilirsin: Tr Domainler İçin Domain Tescil Belgeleri | İsim Tescil

Buradan nasıl alınıyor o zaman?
 

Dosya Ekleri

  • comtr.png
    comtr.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 105
Bir bardak soğuk su için hocam isterseniz siz. Geçmiş olsun.
Soğuk suyu bana yardımcı olmazsa Hepsiburada'ya içireceğim ben. Bir saat konuştum telefonda ürünün korsan olduğunu anlamaları için. Parayı yolda bulmuyorum, iademi alana kadar arayacağım hakkımı.
Güncelleme 1: Hepsiburada Liya Yazılım'ın IDM satış sayfasını kaldırmış. Fakat satıcı profili ve ilanları hâlâ duruyor.
Güncelleme 2: Az önce Hepsiburada'yı aradım bilgi almak için, cuma günü açılan iade talebini bulamadılar. "Sitemizde satılan tüm ürünler orijinaldir, yine de talebinizi oluşturuyorum." deyip bir talep daha oluşturdular, "ilgili birim" inceleyecekmiş durumu. Cuma günü oluşturulan taleple ilgili e-posta gelmemişti, bu sefer geldi. Gerekli ekran görüntülerini, bilgi ve linkleri gönderdim kendilerine. Perşembe gününe kadar bir cevap gelmezse:
Güncelleme 3: Süreç lehime sonuçlanır gibi oldu fakat hâlâ gelen mesajlarda kargo yapmam isteniyordu. Arayıp bu durumu anlattım, "Yanlış anlaşılma olmuştur." cümlesiyle beraber bir talep daha oluşturuldu. "Büyük ihtimalle" yarın aranacakmışım, şimdiye kadar kimse aramamıştı ama bakalım.
Bu arada, hakem heyetine başvuru süreci 1 ay kadar sürebiliyormuş, o yüzden Hepsiburada ile uzlaşma yolunda gidiyorum.
 
IDM lisans fiyatlarının kara Cuma'da düşmemesinin ardından daha ucuzu var mı diye ararken Hepsiburada'da "tonec ınternet download Manager ömür boyu lisans (resmi distribütor)" başlıklı sayfaya denk geldim ve 129 TL vererek aldım. 5 dakika içinde e-posta adresime iki Google Drive linki, bir de anahtar içeren ileti geldi satıcıdan.

Eki Görüntüle 753743

Anahtarın direkt olarak gönderilmesi, Google Drive linklerinin olması ve bu linklerin sahibinin "oussama amoumen" olması yetti zaten durumu anlamama. İkinci linke tıkladım, 360P bir video çıktı karşıma.


Bilgisayarınızın sağlığı için diğer linki paylaşmayacağım, çok ısrarcıysanız yazabilirsiniz kendiniz, videoda görülen dosyaları içeriyor zaten.

Kod:
\---داونلود مانجر مفعل بشكل نهائي.
| 2020.IDM.exe.
|
+---file (2)
| IDMan.exe.
|
\---key (1)
Key x64.reg.
Key x86.reg.

Regedit dosyalarının içeriğini merak edip açtım.

Kod:
REGEDIT4.

:THIS IS FOR 32bit OS MACHINES.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Internet Download Manager]
"FName"="KaranPC /"
"InstallStatus"=dword:00000003.
"LName"="karanpc.com"
"Email"="[email protected]"
"Serial"="HE3TB-8J3SY-FP9SC-6RKR2"

:THIS IS FOR 64bit OS MACHINES.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Internet Download Manager]
"FName"="KaranPC /"
"InstallStatus"=dword:00000003.
"LName"="karanpc.com"
"Email"="[email protected]"
"Serial"="HE3TB-8J3SY-FP9SC-6RKR2"

Burada yer alan bilgileri son sürüm IDM'de kullandığımda bilin bakalım ne oldu?


Telefona sarıldım direkt, Hepsiburada'yı aradım. "10 dakika önce aldığım ürün çalışmıyor, iade talebi oluşturdum fakat sisteminiz dijital ürün iadesinde kargo yapmamı istiyor." Dedim, dijital ürünlerin iadesinin olmadığını söylediler. Durumu burada belirttiğim gibi açıkladım, 30 saniye daha baktı iade koşullarına, yine aynı şeyi söyledi. Lisansın korsan olduğundan emin olduğumu belirtince anladı durumu, "3 iş günü içinde size dönüş yapılacaktır." Dedi, kapattık telefonu. Bakalım nereye gidecek bu konu, gelişmelerden haberdar edeceğim.

Siz siz olun, IDM'yi kendi sitesinden alın, sağlıcakla kalın:)

IDM yerine Free dowload Manager kullanabilirsiniz şahsen bu bile çok işe yarar.
 
IDM yerine Free dowload Manager kullanabilirsiniz, şahsen bu bile çok işe yarar.
Yıllarca korsan kullandım IDM'yi, borcumu ödeyeyim dedim, karma kurbanı oldum🤭
14 günün ardından, sonunda pes ettiler.

hb.jpeg


Hepsiburada'dan aldığı dijital ürünün korsan olduğunu fark edip de iade etmek isteyen arkadaşlara önerim; konuştuğunuz temsilciye mutlaka ama mutlaka ürünün fiziksel bir şey olmadığını, dolayısıyla kargoya veremeyeceğinizi belirtin ve iade talebinize not olarak eklettirin bu bilgiyi.
IDM'yi de abidik gubidik satıcılardan almayın, sonra 2 hafta uğraşırsınız benim gibi🤭
Yetkili satıcı Lacivert Bilgisayar'ın sayfasına buradan gidiyorsunuz.
 
@Eren AK IDM'nin modifiyeli çok sürümü var. Bazılarında etkinleştirme seçeneği kökünden kapatılıyor, bazılarında ise kurulumda otomatik girilen anahtarı sonradan kontrol etmeyecek şekilde düzenleniyor. Eskiden kullandıklarım bu şekilde lisanslanıyordu, artık korsancılıktan emekli olduğum için kullandığım programlara lisans satın almaya çalışıyorum, lisanslı yazılım kullanmak da zevkliymiş, tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı