Kamu vs özel sektör

Teşekkür ederim. Arge alanı nedir? Ben üretim kısmında çalışsam yeter diye düşünüyordum acaba maaşları nasıl bilginiz varmı ortalama eğer düşükse bende 4 yıllığa çıkartabilirim. Bende aslında çalıştıkça geliştirir ve seviye olarak ilerlerim diyordum ama önlisansla olmaz diyorsunuz neden? Birde dgs zor mu acaba 4 yıllık okumak için.
Arge(Araştırma & Geliştirme), ürünün tasarlandığı departman oluyor. Otomotiv sektöründe bu tarz proje ve işlerde mühendisler ürünü tasarladıktan sonra prototipleme aşamalarını teknikerler daha çok yapar. ( Bazı yerlerde tasarım aşamalarında da teknikerlerde dahil edilir, elektronik kart çizimi, yazılım vs.)

Maaşlar firmadan firmaya değişir. ( Asgari ücret- 2.5 x Asgari Ücret kadar geniş bir skala var.)

Önlisans diplomasıyla ancak bulunduğun yerde amir, formen tarzında poziyonlara yükselebilirsin ancak hep mühendislerin altında çalışmak zorunda kalırsın. Dgs zor bir sınav değil ancak son yıllarda mühendislik kontejyanları gittikçe düşüyor bu yerleşmeyi zorlaştırıyor.

Biliyorum kafanı çok kurcalıyor ancak bu kararı staj yerinde biraz terledikten sonra vermen çok daha doğru olacaktır.

Arge(Araştırma & Geliştirme), ürünün tasarlandığı departman oluyor. Otomotiv sektöründe bu tarz proje ve işlerde mühendisler ürünü tasarladıktan sonra prototipleme aşamalarını teknikerler daha çok yapar. ( Bazı yerlerde tasarım aşamalarında da teknikerlerde dahil edilir, elektronik kart çizimi, yazılım vs.)

Maaşlar firmadan firmaya değişir. ( Asgari ücret- 2.5 x Asgari Ücret kadar geniş bir skala var.)

Önlisans diplomasıyla ancak bulunduğun yerde amir, formen tarzında poziyonlara yükselebilirsin ancak hep mühendislerin altında çalışmak zorunda kalırsın. Dgs zor bir sınav değil ancak son yıllarda mühendislik kontejyanları gittikçe düşüyor bu yerleşmeyi zorlaştırıyor.

Biliyorum kafanı çok kurcalıyor ancak bu kararı staj yerinde biraz terledikten sonra vermen çok daha doğru olacaktır.
Dediğiniz gibi servis,asgari ücret veya bir tık üstü ve ilerleme durumu yoksa dgs şart gibi görünüyor. Böyle düşünmüyordum. Teşekkür ederim yardım için

Selam, bölüm multidisipliner bir bölüm. Dersleri otomotiv + elektronik olarak gruplandırabiliriz.
Bu sayede hangi alana daha yatkın olduğunuzu görme şansınız var.

İş bulma konusunda en azından biz ilk mezunlar olarak baktığımızda %15-20'si kendi alanıyla ilgili bir iş buldu. İş bulan arkadaşlar ise servis teknisyeni, üretim elemanı veya arge elemanı olarak işlere başladılar. Bu pozisyonlarda genellikle işin kuvvet gerektiren kısımlarda sizi kullanıyorlar. Bu tarz bir kariyer planınız var ise okula ek olarak stajlarla desteklerseniz iş bulma olasılığınız diğer bölümlere nazaran bence yüksek. Ancak masa başı tarzında veya ileriye dönük yönetici olma konusunda planlarınız var ise ön lisans bölümlerinde bu şans oldukça azalıyor.

Benim tecrübeme gelecek olursak ben şu an yine otomotiv alanında beyaz yaka olarak çalışıyorum ancak ön lisans diploması yüzünden zaman zaman geri planda kalıyorum. Bu sene DGS ile EEM'ye başlayacağım. Biraz zahmetli olacak 2 sene ara verdikten sonra okula başlamak ancak ilerisi için yatırım yapmak gerekiyor.😊

Ek olarak dipnot eklemek isterim tüm bölüm ve üniversiteler genelinde konuşuyorum, hiçbir bölüm aldığınız derslerdeki konu başlıklarını asla size tam Tami'na öğretmeyecek, o yüzden yeni mezunlar iş hayatına sıfır bilgiyle giriyor. Bu tarz bölümlerde gelişim için atölyelerde geçirdiğiniz zamana doğru orantılı kendinize bir şey katabiliyorsunuz.

Yine spesifik soruların olursa yardımcı olmak isterim.🙋‍♂️

İyi günler.

Merhaba bende otomotiv teknolojisi düşünüyorum da nasıl sence bilgin var mı diğer otomotiv bölümleri ile benzer özellikler var diyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı