Kan tutması nasıl geçer?

ObscuraMind

Zeptopat
Daha fazla  
Bu sorun her doktora gittiğimde kan vereceğim zamanlarda aşırı stres yapmama yol açıyor.
Nedenini bilmiyorum ama kan gördüğüm zaman ufak şeyler hariç ellerimde bir boşalma hissi, baş dönmesi vs. gibi şeyler yaşıyorum.
Uzun zaman önce parmağımı kesmiştim yemek hazırlarken, çok ciddi bir kesik değildi ama akan kanı görünce gözüm karardı başım döndü. 20 dakika toparlanamadım.
Kan alınırken de huzursuz hissediyorum titreme, üşüme, gerginlik, baş dönmesi gibi olaylar yine devam ediyor. Bu durumdan şikayetçi olmaya başladım.
Ne zaman kan görsem midemin kalkıp başımın dönmesini istemiyorum. Sonuçta kan normal bir şey ve hayatın her yerinde var. Bu sorunlar yüzünden kan testi yaptırmaya cesaretim olmuyor.
Var mı aranızda bu soruna çare olmuş birileri?

Aynı sorun bende ve kardeşimde de var, doktorlara sorduğumda bünye ile alakalı diyorlar, bir çaresinin olacağını zannetmiyorum. Çok kötü bir şey bu ya, yaşayanlar bilir. 127 saat filmini izlemek için marketten abur cubur almıştım, kol kesme sahnesinde az kalsın baygınlık geçiriyordum, aldıklarımı da yiyememiştim. Her kan alma sonrası hastane koridorlarında sürünürüm zaten, en büyük hobimdir hahahahahha.

Bir yakınım radyoloji teknisyeni şu an. Kendisi kan denilince bile irkilirdi. Şu an her gün kanlar görsede bir sıkıntı çekmiyor. Maruz kalmanız lazım bir süre.

Aynı sorun bende ve kardeşimde de var, doktorlara sorduğumda bünye ile alakalı diyorlar, bir çaresinin olacağını zannetmiyorum. Çok kötü bir şey bu ya, yaşayanlar bilir. 127 saat filmini izlemek için marketten abur cubur almıştım, kol kesme sahnesinde az kalsın baygınlık geçiriyordum, aldıklarımı da yiyememiştim. Her kan alma sonrası hastane koridorlarında sürünürüm zaten, en büyük hobimdir hahahahahha.
Film veya başka şeyler izlerken tam aksine hiçbir şey olmuyor. Ama gerçekte gördüğümde veya kan vereceğim zaman söylediğim belirtiler meydana geliyor.

Bir yakınım radyoloji teknisyeni şu an. Kendisi kan denilince bile irkilirdi. Şu an her gün kanlar görsede bir sıkıntı çekmiyor. Maruz kalmanız lazım bir süre.
Nasıl maruz kalıcaz peki :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı