Kanal İstanbul Yapılmalı Mıdır?

Kanal İstanbul Projesi Yapılmalı Mıdır?

  • Evet

  • Hayır

  • Kararsızım

  • Bilgim yok

  • Fark Etmez


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yav sen kimin istatistiğini kime sunuyorsun? Tek kelime ile başkan değiştirilip başkan atanıyor bu ülkede? Sen hangi TÜİK'ten bahsediyorsun? Sana burada laf mı anlatacağız?


Yabancı kaynakları da okuyabilirsin dostum. Önemli değil. Bunu diyeceğini bildiğim için linki hazırlamıştım :)
 
2020 verisi yok ayrıca nüfusumuz arttı neden 20 yılda ekonomimiz büyümedi yada şunu söyleyeyim daha az yakıt yakan turboşarjlı traktörler verimli ekipmanlar gıda fiyatlarını dünya genelinde düşürmüş olabilir mi yada soba borusu gibi duman atan tırların yerini euro 5 tırlar almış olabilir mi, daha verimli inek ırkları üretilmiş olabilir mi peki bütün bunlar olurken neden 20 yıldır aynı ekonomiye sahibiz ?
 
225 TL asgari ücret. -> Etin kilosu 10 TL -> 22,5 kilo et alabilirsin.
2825 TL asgari ücret -> Etin kilosu Migros'ta 65 lira ama hadi senin için 80 olsun -> 35 kilo et alıyor.
Bu durumu pandemi döneminde düşünüyoruz.
Adam aldığı dönemden daha iyi hale getirmiş alım gücünü.
O zaman eskiden de projeler yapılmasaydı. Halk daha beter durumdaydı. Boğaz köprüleri de olmasaydı. Takaya biner boğazı geçerdik.

Lütfen takım tutar gibi parti tutmayı bırak ve gözlerini aç.
 
images.jpeg
 
2020 verisi yok ayrıca nüfusumuz arttı neden 20 yılda ekonomimiz büyümedi ya da şunu söyleyeyim daha az yakıt yakan turboşarjlı traktörler verimli ekipmanlar gıda fiyatlarını dünya genelinde düşürmüş olabilir mi ya da soba borusu gibi duman atan tırların yerini Euro 5 tırlar almış olabilir mi, daha verimli inek ırkları üretilmiş olabilir mi peki bütün bunlar olurken neden 20 yıldır aynı ekonomiye sahibiz?


Yabancı kaynak. Senin deyimin ile yandaş(!) değil. 1960'a kadar görebilirsin alım gücünü.
 

Yabancı kaynakları da okuyabilirsin dostum. Önemli değil. Bunu diyeceğini bildiğim için linki hazırlamıştım :)
Asgari ücret eskiden düşüktü doğru. Ancak sen bir yeri kaçırıyorsun. Eskiden asgari ücret ile çalışan insan sayısı azdı. Normali de bu zaten. Ülkenin yarısının asgari ücret ile çalışması saçma olan. Neyse konuya dönelim. Asgari ücret ile çalışan kişi sayısı az olduğu için attığın veriler ile günümüzü karşılaştırmak saçma oluyor.
Şu video aslında ekonomiyi biraz olsun açılıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yabancı kaynakları da okuyabilirsin dostum. Önemli değil. Bunu diyeceğini bildiğim için linki hazırlamıştım :)
Basit matematik hesabı ile enflasyonu ve aldığın parayı hesaplasan bile doğru yolu bulacaksın. İstanbulda kıytırık semtlerde bile en kötü evler 700'den başlıyor. Hala kalkmış bana grafik atıyorsun. Kardeşim reel düşünüp objektif ol artık. 2800 düz asgari ücret diyelim. Çekirdek ailesin 3 kişi yaşıyorsun. Karın, sen ve çocuğun. 1000 TL ev kirası, 1000 TL mutfak ve pazar ihtiyacı diyelim. Geriye kalan 800 TL ile ne yapmayı planlıyorsun? Hadi diyelim karın da çalışıyor. Çocuğun okul masrafı, faturalar, kırtasiye masrafı, özel ihtiyaç ve eğlence masrafı. Hangisini karşılayacaksın? Allah aşkına bana bir şey atma veya cevap verme. Yoksa direkt banlanmanın yollarına başvurucam.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı