Kanal İstanbul Yapılmalı Mıdır?

Kanal İstanbul Projesi Yapılmalı Mıdır?

  • Evet

  • Hayır

  • Kararsızım

  • Bilgim yok

  • Fark Etmez


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayın konu sahibi fikrinize harbi saygı duyuyorum ama düşünce yapınız çok garip neden bilime vermiyoruz o 20 milyar doları? Neden tarıma tam gaz destek çıkmıyoruz o parayla? Neden eğitimimizi güçlendirmiyoruz? Veya ne bileyim teknoloji fabrikaları?

Sanayi ve Teknoloji bakanlığının bütçesi yıllık 12 milyon Dolar.
Kanal İstanbul 20 milyon dolar. 7 yılda falan yapılsa yıllık 2.8 milyar lira yapar. Bunu bilime de katabilirler belki. Olabilir.
Veya o parayı başka şekilde sağlayıp yine de yatırım yapalım denebilir.
 
Mantıklı soru sorarsan cevap vereyim dostum.
Ben hükümetin, ülkeyi kendisinden önceki döneme göre daha iyi bir hale getirdiğini söylüyorum.

2003'de diyelim ki;
20 birim olan traktör
2018'de diyelim ki;
5 birim olmuş.
2021'de kriz ve kötü yönetim nedeni ile;
12 birim olmuş diyelim.

20-12= 8 birim daha iyi kendisinden öncekine göre.
Ha ama dersen ki, ülkeyi geliştirdi ama son 2 senedir kötüye gitti. Buna bir şey demem. Adam diyor ki, kendisinden öncesine göre kötü. Sen 2018 diyorsun.
20 yılda traktör fıyatları dünya genelinde ucuzladı ayrıca, evet ülkemiz 2002 2011 arasında iyi yönetildi ona lafımız yok ama şuanda yaptıklarını geri yıktılar ve bir parti bu kadar iktidarda durursa böyle şeyler kaçınılmaz olur bizim ülkecek her seçimde iktidar değiştirmemiz lazım ama çok bağlanıyoruz bir iktidara
 

Sanayi ve Teknoloji bakanlığının bütçesi yıllık 12 milyon Dolar.
Kanal İstanbul 20 milyon dolar. 7 yılda falan yapılsa yıllık 2.8 milyar lira yapar. Bunu bilime de katabilirler belki. Olabilir.
Veya o parayı başka şekilde sağlayıp yine de yatırım yapalım denebilir.
Milyardır o milyon olsa duramazsın
 
Benim teorim: Kanal İstanbul projesi başlayacak ve büyük İstanbul Depremi olacak. :S İstanbul'u terkedin bence.
 
Bu arada o sizin ekonominin en iyi olduğu dönemleri dediğiniz zamanları Atatürk'ün fabrikalarını satarak elde ettiklerini söyleyim. Yoksa hükümetin başarısı falan değil.

Alakası yok. 2011 yılında ABD'de olan mortgage krizi sonrası piyasada aşırı dolar birikimi oldu. Hükümet doğru politikalar ile o dolarları yatırımlar ile ülkeye çekti. Nedeni budur.
 
20 yılda traktör fıyatları dünya genelinde ucuzladı ayrıca, evet ülkemiz 2002 2011 arasında iyi yönetildi ona lafımız yok ama şu anda yaptıklarını geri yıktılar ve bir parti bu kadar iktidarda durursa böyle şeyler kaçınılmaz olur bizim ülkecek her seçimde iktidar değiştirmemiz lazım ama çok bağlanıyoruz bir iktidara

Hocam bu bir fikirdir. Tamam. Ama sen farklı şey söylüyorsun. O başka şey söylüyor.
Ben de zaten hükümetin 2014 sonrası bocaladığını düşünüyorum. Ama tek fark, muhalefetin bundan iyi olacağını düşünmüyorum. Ben en son seçimlerde Muharrem İnce'ye oy verdim. Belediye seçimleri tekrar edilince Ekrem Bey'e oy verdim.

Adamın söylediği şey ile seninkiler farklı. O yüzden diyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı