Çözüldü YouTube Kanal sahibinin yorumlarda marka ismi geçmesi sorun mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

heraaaa

Femtopat
Daha fazla  
Minik bir YouTube kanalım var ve insanlar bakım ürünlerine dair marka önerileri soruyor. Cevap vermek istiyorum ama bir kanalın, kullanıcı yorumlarında marka ismi geçirmesi yasak mı? Reklama girer mi?

Kanal değil de normal kullanıcılar kendi aralarında şunu kullandım iyiydi vs. diye her yerde yorumlaşabiliyor ama mesela. Gerek YT gerek Instagram. Hatta Instagram'da şu pahalı marka yerine şu ucuz ikameyi kullan diye milyon tane video var ama reklam vs. etiketi de yok. Ben anlamadım bu işi.

Markaların önerildiği videolar paylaşabilir miyim ve özellikle yorumlarda böyle önerilerde bulunabilir miyim? #reklam veya #reklam değil etiketi eklemem gerekir mi ya da yeterli mi?

Bilen deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Çözüm
Yorumlara yazman sorun olmayacaktır, video içerisinde kullanırsan #reklam veya #reklam değil kendi paramla aldım gibi şeyler desen yeterli.
Yorumlara yazman sorun olmayacaktır, video içerisinde kullanırsan #reklam veya #reklam değil kendi paramla aldım gibi şeyler desen yeterli.
Çok teşekkürler! O zaman yorum yazarken marka belirtmekte sorun yok anladığım kadarıyla. Ama mesela Instagram'daki sayfaların karşılaştırma videolarını da paylaşıyorum. Bunlarda da "x markası yerine y alın" diye tavsiyeler var. Bunları paylaşırken #reklam değil eklemem sıyrılmama yetiyor mu?:)

Veya Nutella'nın içindeki zararlı maddeler anlatılıyor, marka itibarı için pek iyi değil. Yine de etiket ekleyip sorunsuz paylaşım yapabiliyor muyuz?

Çok teşekkürler! O zaman yorum yazarken marka belirtmekte sorun yok anladığım kadarıyla. Ama mesela Instagram'daki sayfaların karşılaştırma videolarını da paylaşıyorum. Bunlarda da "X markası yerine y alın" diye tavsiyeler var. Bunları paylaşırken #reklam değil eklemem sıyrılmama yetiyor mu?:)

Veya Nutella'nın içindeki zararlı maddeler anlatılıyor, marka itibarı için pek iyi değil. Yine de etiket ekleyip sorunsuz paylaşım yapabiliyor muyuz?

Mesela hocam onlardada tavsiye öneri veya reklam ekleyebilirsiniz # ile ama bazı kişiler bunu almayın deyip şunu alın dediği ürünlerden bazen reklam almış olabiliyor, ve reklam veren #reklam yazdırmayabilir çok bilgim yok ama siz gene de yazın. Instagram'da YouTube'da olduğu gibi sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum.

Mesela hocam onlardada tavsiye öneri veya reklam ekleyebilirsiniz # ile ama bazı kişiler bunu almayın deyip şunu alın dediği ürünlerden bazen reklam almış olabiliyor, ve reklam veren #reklam yazdırmayabilir çok bilgim yok ama siz gene de yazın. Instagram'da YouTube'da olduğu gibi sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum.
Valla çok sağolun içim rahatladı. Siz bu işi bilenlerden misiniz hocam yoksa gördüğünüz deneyimlere göre mi tavsiyeniz? Resmi bilgi alabileceğimiz bir yer yok mudur acaba her şeyden korkar hale geldik.

Vallahi çok sağ olun içim rahatladı. Siz bu işi bilenlerden misiniz hocam yoksa gördüğünüz deneyimlere göre mi tavsiyeniz? Resmi bilgi alabileceğimiz bir yer yok mudur acaba her şeyden korkar hale geldik.

Bir süreliğine işin içindeydim oradan edindiğim bilgiyi size aktardım.
ChatGPT'ye falan sorarsanız daha detaylı açıklayabilir ve kaynak atabilir diye düşünüyorum.

Bir süreliğine işin içindeydim oradan edindiğim bilgiyi size aktardım.
ChatGPT'ye falan sorarsanız daha detaylı açıklayabilir ve kaynak atabilir diye düşünüyorum.
ChatGPT olunca insan yine de güvenemiyor hocam sonuçta hayır bu yanlış deyince aa pardon doğrusunu yazayım deyip tersini yazıyor :) Mesela geçen internet dünyasındaki viral videolardan paylaştım. İşte patatesi yüzünüze sürün şuna iyi gelsin gibi. Anlatan da doktor olduğunu söyleyen muhtemelen ai karakteri.

Biri demiş ki bu videoyu kaldırın yoksa kanuni olarak uğraşırsınız falan diye tehdit etmiş :) Zaten bilgi doğruluğunu savunmadığımızı, internetten derleme aldığımızı ısrarla söylememe rağmen zan altında bırakmalar devam ediyor.

Gelir bizi mi bulur hepsi anlamadım bu tür soruları soracak resmi bir kurum da yok. Anlayan avukat var mı emin değilim. Haybeye varsayımlarla takılıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı