Kanal tedavisi ve dolgu yapılan dişin kırılması

Geçmiş olsun kanal yapılan dişin kırılması normal ama seneler sonra olur genelde. Siz en yakın zamanda doktorunuza gidin film çektirin. Çünkü dişinizi kaybedebilirsiniz kanal her zaman son çaredir. Benim de başıma geldi o yüzden böyle biliyorum yanlışta biliyor olabilirim kanal olan dişim seneler sonra sakız çiğnerken kırılmıstı.

Yok hocam bazen tutmayabiliyor dolgu.

Merhaba. 2 ay önce kanal tedavisi ve dolgu yaptırmıştım. Bugün ise dişimin çok küçük bir kısmı kırıldı. Acaba tedaviye sıfırdan mı başlanır? Bu hafta doktora gideceğim ama yaşayan varsa şimdiden öğrenmek isterim.

Siniri alınan diş bir daha kanal olamaz benim de kanallık dişim dolgu ile doldurulmuştu 1 hafta sonra yan taraf Full gitmişti. Kısacası sadece dolguyu yeniden yapar.

Siniri alınan diş bir daha kanal olamaz benim de kanallık dişim dolgu ile doldurulmuştu 1 hafta sonra yan taraf Full gitmişti. Kısacası sadece dolguyu yeniden yapar.
hocam bu sürece alışmak ne kadar sürüyor bir süre sonra Antep fıstığı cips fındık yemek vs mümkün mü yani? ilk defa yaptırdım sanarsın hiç bir zaman alışamıyacağım hisii var

Hocam bu sürece alışmak ne kadar sürüyor bir süre sonra antep fıstığı cips fındık yemek vs mümkün mü yani? İlk defa yaptırdım sanarsın hiçbir zaman alışamıyacağım hisii var.

Zor bir yani yok yonlendirmelere uydugun surece. Islem sonrasi cok rahat geciyor. Ust uste doktor yuzunden kac kere sinirlerim tekrar temizlendi tekrar kapatildi. Inan hiç aci verici bir surec degil kanal yenilemede igneye hiç gerek olmuyor sinir olmadigi icin diste. Sadece curugu acip sinirleri kazirken biraz yakiyor ama cok rahat bir islem korkulacak yani yok endişe etmeyin o konu da. Yemek yersin birkaç saat beklemen yeter islemden sonra. Ben kanal yapilan disin ustunde kac kere sert falan yedim pandemiden sonra sadece kaplamanin ust kisimlari soyuldu onun disinda bir sorun yok.

Zor bir yani yok yonlendirmelere uydugun surece. Islem sonrasi cok rahat geciyor. Ust uste doktor yuzunden kac kere sinirlerim tekrar temizlendi tekrar kapatildi. Inan hiç aci verici bir surec degil kanal yenilemede igneye hiç gerek olmuyor sinir olmadigi icin diste. Sadece curugu acip sinirleri kazirken biraz yakiyor ama cok rahat bir islem korkulacak yani yok endişe etmeyin o konu da. Yemek yersin birkaç saat beklemen yeter islemden sonra. Ben kanal yapilan disin ustunde kac kere sert falan yedim pandemiden sonra sadece kaplamanin ust kisimlari soyuldu onun disinda bir sorun yok.
İşte bende kaplama yok heralde brom sadece geçici dolgu var 2. Seansta kalıcı yapılıcak onun üstüne kaplama yapiyolar mi ? Yoksa ben ekstra ücret vermeli miyim yapmaları için?? Özel de yaptiriyorum 3 tane dolgu yaptırdım onlar baya iyi hissetiriyor yani sağlam gibi yeme içme sorunu yok ama Kanal'daki geçici olduğu için hep bi şüphedeydim

İşte bende kaplama yok herhalde BROM sadece geçici dolgu var 2. seansta kalıcı yapılacak onun üstüne kaplama yapiyorlar mi? Yoksa ben ekstra ücret vermeli miyim yapmaları için? Özel de yaptiriyorum 3 tane dolgu yaptırdım onlar bayağı iyi hissetiriyor yani sağlam gibi yeme içme sorunu yok ama Kanal'daki geçici olduğu için hep bir şüphedeydim.

Bahsettigin islem doktoruna baglı tek seanstada bitebiliyor. Benimkilerin hepsi tek seans sürdü fakat sonu husran olmustu hastane bulamama yuzunden. İlk seans sadece gecici dolgu yapar doktor 2. seansa gittiginde ise curugu temizleyip gecici dolgu yaptıgı disin dolgusunu soker oraya kalıcı dolgu yerlestırır doktor. Ben özel de yaptırdıgım zaman ilk seans icin ucret alınmadı toplam ucretı dırek 2.seans sonunda giseden odemistim.

Bahsettigin islem doktoruna baglı tek seanstada bitebiliyor. Benimkilerin hepsi tek seans sürdü fakat sonu husran olmustu hastane bulamama yuzunden. İlk seans sadece gecici dolgu yapar doktor 2. seansa gittiginde ise curugu temizleyip gecici dolgu yaptıgı disin dolgusunu soker oraya kalıcı dolgu yerlestırır doktor. Ben özel de yaptırdıgım zaman ilk seans icin ucret alınmadı toplam ucretı dırek 2.seans sonunda giseden odemistim.
Ödeme vs konusun'da sıkıntı yok brom hepsini ödedim zaten ama işte bu kanal'daki dolgu ve genel dolgulara alışmam zor olucak gibi yani nasıl desem gerçekten dişim'deki şey dolgu değilde Mermer sanki çok tuhaf hissetiriyor

Ödeme vs konusun'da sıkıntı yok brom hepsini ödedim zaten ama işte bu kanal'daki dolgu ve genel dolgulara alışmam zor olucak gibi yani nasıl desem gerçekten dişim'deki şey dolgu değilde Mermer sanki çok tuhaf hissetiriyor
İnan agzımın yarısı kanallık disler hep :D Daha tel tedavim yapılacak ama ondan once cekilecek dislerim var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı