Kanal tedavisinden sonra ne zaman yemek yenilenebilir?

Eymen588

Picopat
Katılım
19 Nisan 2023
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 hafta önce kanal tedavisi yaptırdım, dişimde hiçbir ağrı falan olmadı sağlıklı bir şekilde geçti haftam. Tedavi olan dişimle ne zaman yemek yiyebilirim? Şimdi yesem sıkıntı olur mu?
 
Öncelikle geçmiş olsun. Bu yılın başlarında kanal tedavisi olmuştum ve doktorum 1 hafta boyunca tedavi edilen yer ile yemek yemememi söylemişti.
 
Acele etme kral, şöyle bir 2-3 sene geçsin hele ondan sonra bakarız.
Neyse şaka bir tarafa ilk soru kanal tedavisinde ilk önce geçici dolgu, sonra kalıcı dolgu yapılır. Siz hangi aşamadasınız? Geçici dolgu duruyor ise yemek yiyebilirsin ancak sert gıdalardan uzak durmanda fayda var. Kalıcı dolgu yapıldıysa sıkıntı yok, istediğini yiyip içebilirsin. Normalde 3-4 saat yasak koyarlar zaten.
 
Technopat'ta 500 binin üzerinde üye var ve bunların 400 500 tanesi falan doktor desek, dişle alakalı uğraşanları ayırsak taş çatlasa 20 kişi çıkar. 20 kişinin de bu konuyu görmeme/offline olma ihtimali çok yüksek. Yani sağlık gibi konularda buradan yardım almanız çok zor. Doktorunuza bir şekilde ulaşın veya başka bir doktora da sorabilirsiniz bunun için.
 

Geri
Yukarı