Kanatmayan kedi ısırığı kuduz yapar mı?

Floriva_97

Decapat
Daha fazla  
Benim yaklaşık 2 yıllık cins bir kedim var ve kuduz aşısı süresi 5 ay falan geçti dışardada geziyor ara sıra bahçede ve beni biraz önce ısırdı ama kan akmadı sadece toplu iğne ucu gibi bir iz kaldı kuduş aşısına gerek var mı?

Kedi, köpek ısırığı ya da tırmalamasında kuduz aşısı olunması tavsiye ediliyor. Bir hastanenin acil bölümüne gidin ve doktora gözükün. Doktor, aşının gerekip gerekmeyeceğini söyleyecektir. Zamanında kuduz aşısı olduğumda aşı kartı gibi bir şey vermişlerdi ve üzerinde kedi cırmalamasında dahi kuduz aşısı olunması tavsiye ediliyordu. Kuduz olduktan sonra maalesef pek bir çözüm yolu yok. Genellikle sonu da ölümle sonuçlanır. Gidip aşınızı olmakta fayda var.

Kedi, köpek ısırığı ya da tırmalamasında kuduz aşısı olunması tavsiye ediliyor. Bir hastanenin acil bölümüne gidin ve doktora gözükün. Doktor, aşının gerekip gerekmeyeceğini söyleyecektir. Zamanında kuduz aşısı olduğumda aşı kartı gibi bir şey vermişlerdi ve üzerinde kedi cırmalamasında dahi kuduz aşısı olunması tavsiye ediliyordu. Kuduz olduktan sonra maalesef pek bir çözüm yolu yok. Genellikle sonu da ölümle sonuçlanır. Gidip aşınızı olmakta fayda var.

Şöyle diyeyim, ısırdı ama kan bile akmadı sadece iğne ucu kadar iz oldu ve herhangi bir acı, yanma vesare yok. Şimdi boş yere iğne olmak da istemiyorum ama birkaç kişi de öyle derse mecbur olacağız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kedinizde kuduz varsa ısırmayı geçin tükürüğünün temas etmesi bile sizi ölüme hazırlamak için yeterlidir. Kuduz hastalığı çok tehlikelidir en kısa sürede aşı olmanızı öneririm. 1-2 saatlik mevzu için hayatınızı riske atmayın.

Bizim tekir kedimiz var sokaktan aldık. Her gün ısırıyor tırmalıyor daha bir şey olmadı.

@Floriva_97 siz sağlığınızı başka kişilerin demesiyle mi yönlendiriyorsunuz? O da iyiymiş :D Kuduz aşısı olurken para almıyorlar, kuduz aşısını devlette oldum ve para ödemedim. Çözümü basit: Gidip aşınızı olun. Kuduz olsanız daha mı iyi? Bir de bu açıdan düşünün. Şunu da hatırlatayım, kuduz olursanız tedavisi muhtemelen yok yani büyük ihtimalle ölürsünüz. Bazı şeyleri ölünce mi fark edeceksiniz?

Konuya biraz yabancıyım hem meraktan hemde fikrimi söylemek için geldim, kedilere aşı vuruyorlar biliyorum ama kedi ısırığından kuduz olmak hiç duymadığım birşey acaba var mı böyle birşey, varsa doktora gitmeni tavsiye ederim.

@LockDownTR imkansız diye bir şey yoktur ve verilen aşı kartının üstünde de yazıyor. Kedi cırmalaması, ısırması gibi durumlarda da kuduz aşısının olunması gerekiyor. İşinizi şansa bırakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı