Kandiliniz mübarek olsun

Kandilimiz mübarek olsun.
 
Maalesef burukluk var. Kudüs'te İsrail'in bitmek bilmeyen zulmü devam ediyor, bilerek de Kadir gecesini seçiyorlar.

Kudüs Haçlılar'ın eline geçince, kendin olmayan herkesi öldürüp, şehri viran ettiler. Şimdi de İsrail, aynı şeyleri yine kendinden olmayanlara yapıyor.

Drama çıkarmaya gerek var mı şu an, burada? Yaşanan elbet çok kötü bir olay ancak yeri ve zamanı mı? Bırakalım insanlar azıcık sevinsin, kandili kutlasınlar. Yapacak bir şeyimizin olmadığı kötü konuları her fırsatta hatırlamaya gerek yok. Ayrıca LGBT'nin, destekçilerinin, protestanlarının alakası yok konuyla. O adamlar kendi davalarındalar, Filistinliler kendi davalarındalar. Çok yanlış bakış açısı.

Drama falan değil, ne draması? Her şey ortada. Tam da yeri ve zamanı aslında. Çünkü bu saldırıları bilerek kandil günlerinde yapıyorlar. Hep böyle oldu bu. Her fırsatta hatırlayıp unutmamak lazım ki bizim de başımıza gelmesin. Şu an her Müslüman aynı duygular içinde. Nasıl drama dersiniz buna ya.

SJW'leri bir de bu tür konular için sokaklarda görmek isteriz. Neyse.

Siz de kendi davanızı savunun, sesinizi duyurun. İkisi de alakasız konular.
Yapacak bir şeyimizin olmadığı kötü konuları her fırsatta hatırlamaya gerek yok.

Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve yapılan zulmü de unutmuyoruz. Bu drama falan da değil, kan ve göz yaşının, ölümün ve zulmün draması falan olmaz. Bu nasıl bir benzetmedir böyle? Yok öyle Filistin'i unutup mutlu Kandil geçirelim falan muhabettleri.

Burada gelip Filistin'in geçmişi ya da atalarının yaptıkları hakkında konuşabiliriz, tartışabiliriz. Ancak orada olanlara Drama demek, nasıl bir benzetme ya, ne draması? Bir yerde masum insanlar, evlerinden ve yaşadıkları topraklardan zorla atılmaya çalışılacaklar. Bunları yapmaya çalışan devlet, özellikle Kandil gecelerini seçecek, Müslümanlar'ın özel günlerini seçecek. Bİz de onları destekliyoruz, yaad ediyoruz diye drama olacak, öylemi?

Forumda saygı duyduğum ve düşüncelerini beğendiğim birisisin. Ama bu olaya yaklaşımın hiç hoş ve doğru değil.
 
@SideWinder orada yaşananlar kesinlikle drama değil ve oldukça trajik olaylar, burada hemfikiriz. Ben bunu gün yüzüne çıkartıp LGBT destekçilerine yüklenen kişinin mesajına gereksiz drama demek istedim. LGBT'yi savunuyorlar ama Filistin'e gelince susuyorlar kısmı "hayvan haklarını koruma derneği neden Hindistan'da oksijen tüpü olmadığı için ölen kişileri savunmuyor da hayvanlarla ilgileniyor, sanki daha önemli dertlerimiz yok." demek gibi bir şey. Amaç doğrultusunda gerçekleşen hareket o amaca göre hareket ediyor, bundan normal bir şey olamaz. Asıl bu amacın dışına çıkmaları sıkıntı kaynağı aynı Ermeni soykırımı meselesine dahil olmaları gibi. Halkımız böyle trajik olayları dramatize edip azınlıklara yüklenmeyi seviyor, siz de biliyorsunuzdur bunu. "Hayırlı kandiller" konusunda İsrail saldırısıyla başlayıp LGBT'yi eleştiren birinin mesajı gözümde bunlardan farksız benim.

Ayrıca maalesef sessiz kalıyoruz Filistin'e. Biz halk olarak tepki göstersek de Müslüman ülkelerin temsilcileri sessiz kalıyor. Basında bas bas bağırıp arkada el sıkışıyorlardır muhtemelen. İsrail'in sadece ABD'den yüz bulup ortadoğuda bunca masum insanın kanını dökebileceğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:
@SideWinder orada yaşananlar kesinlikle drama değil ve oldukça trajik olaylar, burada hemfikiriz. Ben bunu gün yüzüne çıkartıp LGBT destekçilerine yüklenen kişinin mesajına gereksiz drama demek istedim. LGBT'yi savunuyorlar ama Filistin'e gelince susuyorlar kısmı "hayvan haklarını koruma derneği neden Hindistan'da oksijen tüpü olmadığı için ölen kişileri savunmuyor da hayvanlarla ilgileniyor, sanki daha önemli dertlerimiz yok." demek gibi bir şey. Halkımız böyle trajik olayları dramatize edip azınlıklara yüklenmeyi seviyor, siz de biliyorsunuzdur bunu. "Hayırlı kandiller" konusunda İsrail saldırısıyla başlayıp LGBT'yi eleştiren birinin mesajı gözümde bunlardan farksız benim.

Biz de kandilleri huzur ve mutluluk içinde yaşamayı isteriz, ancak bilerek bu günler seçiyorlar. Ki bu yeni de değil, hep böyleydi. Örnek olarak da ben LGBT'lileri değil, SJW mantığında gezenleri verirdim, o daha iyi otururdu.

Ayrıca maalesef sessiz kalıyoruz Filistin'e. Biz halk olarak tepki göstersek de Müslüman ülkelerin temsilcileri sessiz kalıyor. Basında bas bas bağırıp arkada el sıkışıyorlardır muhtemelen. İsrail'in sadece ABD'den yüz bulup bunca masum insanın kanını dökebileceğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum.

İsrail sadece ABD'den yüz bulup bunca insan kanı döküyor. Biraz düşününce bizden ve petrol zengini birkaç Arap ülkesi dışında, adam akıllı karşı çıkacak kimse yok ki? Suudiler mesela İmanlarını Allah bilir, ben kimsenin imanları hakkında yorum yapamam. Ancak müslüman kardeşlerinin yanlarında durmadıkları o kadar açık ki. Vahhabiler, o toprakların başına gelmiş en kötü şeylerden birisi. Adamların kendi topraklarına gelen hacıları bile umursadığı yok ya. ABD ile el eleler zaten, İsrail'e de ses çıkartmıyor...

Açıkçası burada bir adaletsizliğin olduğu çok açık, medyanın Kudüs'e bakışı noktasında. Müslümanlığı geçtim, o topraklar İsraillilerin yerleştirilmesine kadar 3 kadim dinin de bir arada yaşadığı yerlerdi.

@Shimada Sensei @SideWinder Bana göre ikiniz de haklısınız. Filistin meselesi farklı konu açılıp tartışılabilir.

Açmayı birkaç kez düşündüm ancak öyle bir konuda, adam akıllı tartışabileceğiniz çok az insan var burada.
 
Ancak müslüman kardeşlerinin yanlarında durmadıkları o kadar açık ki. Vahhabiler, o toprakların başına gelmiş en kötü şeylerden birisi. Adamların kendi topraklarına gelen hacıları bile umursadığı yok ya. ABD ile el eleler zaten, İsrail'e de ses çıkartmıyor...
Bence İsrail'in en büyük destekçisi binlerce kilometre uzaktaki ABD değil kardeşi kan ağlarken susan Arabistan ve iyilik meleği gibi takılıp Filistin konusunda 3 maymunu oynayan Türkiye. Eğer dediğiniz gibi coğrafyanın sahipleri gerçek manada tavır koysa bu kadar üste çıkamazdı İsrail.
Örnek olarak da ben LGBT'lileri değil, SJW mantığında gezenleri verirdim, o daha iyi otururdu.
SJW'ler tam otururdu, evet. LGBT gibi belli amaç etrafında oluşmuş topluluklar o amactan sapmamalı. Bu tarz konularda topluluk olarak sessiz kalıp bireysel olarak desteklemeliler. Dernekler/topluluklar kurulduğu amaç dışına çıkmamalı.

Twitter'dan #filistin yazınca, meydanlarda "eyy ameriga" diye bağırınca desteklemiş olmuyoruz maalesef. Gerçekten bir şeylerin değişmesini istiyorsak Suudi Arabistan gibi, BAE gibi, Türkiye, İran gibi bölgede söz sahibi ülkeler tavrını değiştirmeli, halk olarak bu değişime zorlamalıyız. Yoksa forumda 1-2 mesajla, Twitter'da, Instagram'la olacak iş değil bu. Dediğin gibi bu hep böyleydi ama hep böyle olmak zorunda değil.

İşte bu topraklar böyle topraklar. Hep yerinde sayan topraklar. 20-30 yıl önce nasılsa hala aynı tas aynı hamam. Ne adalet ne eğitim...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı