Kapanan hat kırılmalı mı, iptal mi ettirilmeli?

philadelphia

Hectopat
6 ay önce yeni hat numara aldım. Önceki hattımı direk eve bıraktım bugün şans eseri ararken aramaya kapalı olduğunu gördüm. Sanırım 6 ay yükleme yapılmadığında aramalara kapanıyormuş. 70-80 küsur telsiz kullanım borcu vardı. Bende ne yapacağımı bilemedim direk kırıp atsam bir şey olur mu? Veya bayiden iptal etsem telsiz borcunu alırlar mı? İkinci bir sorum ise bu hat iptal olduktan sonra satışa sunuluyormuş. Ben ne kadar geç satılırsa o kadar iyi olur kafasındayım. Hangi durumda daha geç satılır? Kırıp atsam mı bayiden iptal ettirsem mi?

Amacını anlamadım fakat bir numara elindeki sim kartına bağlı değildir. Yani Sim kartını parçaladığında sistemde hiçbir değişiklik olmayacak. Sadece tekrar kullanmak istersen bayiden parasıyla yeni bir kart alman gerekecek. Müşteri hizmetlerini ara ve sorularını ona ilet, daha doğru bir cevap alabilirsin. Belki o borcun zamanla katlanıyor olabilir.

Bende ne yapacağımı bilemedim direk kırıp atsam bir şey olur mu? Veya bayiden iptal etsem telsiz borcunu alırlar mı?
Tabii ki de ödemekle yükümlüsün. İptal ettirebilirsin, kırıp atabilirsin ancak e-devlet'te borçlu olarak görünmeye devam edersin. Bunun bir son ödeme tarihi ya da ödememenin hukuki sonucu var mı bilmiyorum ancak dediğim gibi. Ben de hattımı kapattıktan sonra e-devlet'te görünen son borçlarımı ödemiştim.

Buradan sorgulatabilirsin.

Tabii ki de ödemekle yükümlüsün. İptal ettirebilirsin, kırıp atabilirsin ancak e-devlet'te borçlu olarak görünmeye devam edersin. Bunun bir son ödeme tarihi ya da ödememenin hukuki sonucu var mı bilmiyorum ancak dediğim gibi. Ben de hattımı kapattıktan sonra e-devlet'te görünen son borçlarımı ödemiştim.

Buradan sorgulatabilirsin.
Peki e devletten o numara kaydı silindi mi? Senle alakası kaldı mı?

Dosya Ekleri

• 1645716661839.png
    1645716661839.png
    55,4 KB · Görüntüleme: 100
Amacını anlamadım fakat bir numara elindeki sim kartına bağlı değildir. Yani Sim kartını parçaladığında sistemde hiçbir değişiklik olmayacak. Sadece tekrar kullanmak istersen bayiden parasıyla yeni bir kart alman gerekecek. Müşteri hizmetlerini ara ve sorularını ona ilet, daha doğru bir cevap alabilirsin. Belki o borcun zamanla katlanıyor olabilir.
Amaç şu yıllarca kullandığım bir numarayı 6-7 ay sonra başkası satın alsın istemiyorum hangi durumda daha geç satışa sunulur o yüzden bu başlığı açtım
Numaramı halen kullanıyorum. Ben eski operatörümden kalan borçlardan bahsetmiştim.
Anladım hocam. Teşekkürler görüşün için :)

İkinci bir sorum ise bu hat iptal olduktan sonra satışa sunuluyormuş. Ben ne kadar geç satılırsa o kadar iyi olur kafasındayım. Hangi durumda daha geç satılır? Kırıp atsam mı bayiden iptal ettirsem mi?
Amaç şu yıllarca kullandığım bir numarayı 6-7 ay sonra başkası satın alsın istemiyorum hangi durumda daha geç satışa sunulur o yüzden bu başlığı açtım
Bu konuda da için rahat olsun. Firmalar belirli bir süre bekliyorlar. Direkt başkasına satmıyorlar. Bu süreçte de numara unutulmuş oluyor zaten. Hattın şu an iptal edildiyse kırman veya kırmaman bu süreci değiştirmez.

Ne kadar süre sonra hattın başkasına satılacağından emin değilim operatörden operatöre değişiyordur herhalde. Ama internette okuduğum kadarıyla birkaç yıl bekletip öyle satıyorlarmış tekrardan. Rica ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı