Kapanan telefon numarasında dolandırıcılık

168182

Kilopat
Katılım
18 Mayıs 2017
Mesajlar
358
Arkadaşlar selam, eskiden bir tane telefon numarası kullanıyordum ve kapattırdık. 18 yaşından küçük olduğum zamanlar, annem benim için açtırmıştı. Sonrasında öğrendik ki kapanmamış ve bunun için fenercell ile konuştum. (2019'da kapatmak için belge yolladık, 2020 civarı kapandı.) Birisi dedi ki "kapatılmış ve borcunuz yok." Diğeri dedi ki "ben ilgili birimlere yazıyorum." Böyle bir süreç devam etti ve ekol hukuk bürosu bana mesaj yolladı. "eğer ödemezseniz borcu alırız tarzında..."
Sonrasında artık yetti dedim ve belgelerimle birlikte BTK üzerinden şikayet açtım. Ardından süreç onaylandı ve adamların bizden fazla para aldığı ortaya çıktı. 279TL iade ettik dediler(para geldi mi gelmedi mi bilmiyoruz) ve 16TL civarı son bir borç çıkardılar. (numara kapandığı halde borcumuzu ödedik.)
Bugün ise kapıya polis geldi ve ifade için çağırdı. Yarın ifade vermeye gidiyorum.
Olay şu: Benim kapanan numaramdan(kapatılma işlerinin olduğu dönemlerde ya da şu an bilgisini vermediler,) dolandırıcılık olmuş. Polis: "çok büyük bir ücret değilmiş" dedi. Yani 13-16TL civarı dedi.(Tam hatırlamıyorum.) Trendyol'u aradım 13.40TL'ye bir şey alınmış. Eski hesabım olduğu için ben mi aldım, yoksa başkası mı aldı bilemiyorum. Şimdi, geçmişte ben alsam, zaten kredi kartından aldığım için ödeme karşı tarafa gidiyor. Ben mi aldım diye sorguluyorum, fakat hem ürünü alıp hem parayı ödememe durumu olmuyor. Bu dolandırma işlerinin nasıl olduğunu bile bilmiyorum, yani biri benim numaramı kullanarak neden 13TL ücretle birini dolandırsın? Başka yerlerden almış mı onu da bilmiyorum, fakat 13TL için devlet kapıya geldi ve cidden onur kırıcı.
Hesabıma girecektim fakat şifreyi bilmiyorum. Yenileme talebi yolladım, şifre sıfırlama talebi Hotmail'e gelmedi. Ek olarak numara annemin üzerineydi ve ben çağırıldım. Ne olacak?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı