Kapsamlı cilt bakım önerisi

Selene

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
503
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam cildim gerçek manasıyla biraz kötü hep sivilce ve lekeler mevcut kırışıklık çok mor mor sivilce izlerim var gerçekten yüzüme etki edebilecek bir bakım önerisi arıyorum kullandığım kremler jeller tonikler vs etki etmedi, doktora git diyebilirsiniz yaklaşık 2.5 sene doktora gittim fakat sonuç alamadım. Ankara da oturuyorum yaşım 21, öneri olarak ister klinik veya ister bakım seti veya farklı farklı krem öneriler varsa yorumlarınızı belirtirseniz çok makbule geçer gerçekten artık yüzümün düzelmesini istiyorum berbat görünmeye başladım.
 
Sivilceden ben de çok çektim. Hormonal sivilcelerse eğer zoretanin, roaccutane gibi ilaçları kullanmadan olmuyor. Biraz çilesini çekiyorsun ama bitince de oh be iyi ki kullandım diyorsun. O sivilcelerden kurtulduktan sonra cilde iyi bakma kısmı geliyor. Yediklerin, uyku düzenin ve temizliğin. Bunların hepsi çok önemli. İyi beslenmen, en az 2-3 litre su içmen, abur cubur ve aşırı kafeinden uzak durman lazım. Aşırı hareketsizlik de cildi yorgun ve solgun gösterir. Egzersiz gerçekten can ve sağlık katıyor cilde. Bunu da düşün. Yani genel olarak sağlıklı bir cilt için sağlıklı yaşaman gerekiyor.
Asıl amacin başta sivilceleri azaltmak / bitirmek. Sabah akşam mutlaka yıka cildini. Mümkünse bir cilt temizleyici jel ile. Temiz olması çok önemli. Yastık kılıfını sık değiştir. Telefonunu sık temizle ve yüzüne elinle dokunma gün içinde. Yıkamalardan sonra nemlendiriciyi eksik etme. Sonra lekelere geçeceksin. Onun için peeling kullanacaksın ya da yüz kesesi. Tabi haftada en fazla iki defa ki cildin yıpranmasın. Sonra tonikler falan gelecek. Tabi nemlendirici de unutulmamalı çünkü cilt nemsiz kalırsa dengeyi sağlamak için ekstra yağ üretip ekstra sivilceye sebep oluyor.
Cilt bakımı en sevdiğim konulardan. Yavaş gidelim, doktora gittim demişsin ama bahsettiğim ilaçlar konusunda ne düşünüyorsun durum nedir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı