Karabük'te halk otobüsü, gelin arabası olarak kullanıldı

Ferhat Akkirpi, çalıştığı halk otobüsündeki tanıştığı kişi ile hayatını birleştirdi, evlendi. Halk otobüsünü gelin arabası olarak kullanmak için süsledi. Akkirpi, gelin alırken "Yolcuydu, son durağım" oldu kelimelerini kullandı. Akkirpi'nin kullandığı otobüse yolcu olarak binen kişiyle Ferhat Akkirpi evlenmiş oldu.
Halk otobüslerinden oluşan konvoy da oluşturuldu.

Eki Görüntüle 1154269

Eki Görüntüle 1154270

Ne olursa olsun doğru bulmuyorum, o araçlar devletin arabası. Devletin arabasının bu şekilde kullanılması doğru değil, o arabada herkesin hakkı var. Şahsen üstüme zimmetli otobüsü bu amaç için kullanmazdım. Kullanmak da doğru değil, kendi malı olsa neyse diyeceğim ancak kendi malı değil. Devletin malı. Kaynak.

Bildiğim kadarıyla halk otobüsleri dolmuş gibi şahsa ait fakat belediyeye belli bir para ödeyip hattın kullanım hakkını satın alarak çalışıyorlar. Zaten öbür türlü "özel halk otobüsü" değil belediye otobüsü diye geçer.
 
Özel halk otobüsleri şoföre ait oluyor. Otobüsü kendisi satın alıyor, A'dan Z'ye bakımı, benzini, her şeyi şoföre ait. İstediği gibi de kullanabiliyor. Adı üstünde, "özel".
Yürürlüğe uygunsa belediyeye başvurup hat, rota alabilir sahibi.
@baran_basaran, o zaman açıkçası otobüs kendininse bir şey diyemem. Mesai saati dışında yapmıştır ancak onun değilse yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorum.
Yazdığımı tekrar okur musun?
 
Aslında burada bir mesaj da olabilir ben şahsen ilk okuduğumda aklıma bu geldi. Hani böyle bir şey yapıp da seslerini duyurmak şu konuda: Artık o kadar kötü durumdayız ki , zaten bir Mercedes'e düğünümüzde biniyorduk şimdi bırak Mercedes'i, normal araçla bile gidecek gücümüz maddiyatımız yok. Biz de dolmuşla gidiyoruz. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı