Karadeniz Teknik vs Akdeniz üniversitesi

AsilTÜRK

Decipat
Katılım
6 Temmuz 2022
Mesajlar
3.272
Çözümler
5
Bilgisayar mühendisliğinde sıralama olarak Akdeniz önde. KTÜ 58 bin civarı almıs, Akdeniz 27 bin.
Ama söz konusu mühendislik olduğu için KTÜ daha mı iyi olur? Düşüncenizi alabilir miyim?
 
Muhtemelen KTÜ'nun muhendislik egitimi daha iyidir ama ne KTU'de okunur ne de Trabzon'da yasanir aman diyeyim. En iyisi sen gel benim de bilgisayar muhendisi olarak mezun oldugum Cukurova'ya bir bak. Kampus olarak inanilmaz bir universitedir, muhendislik bolumleri de gayet iyidir tavsiye ederim.
 
Akdeniz üniveristesi mühendislik eğitimi olarak ktü'nün gerisinde ancak şehir farkından dolayı sıralamalarda öne çıkıyor, aü daha çok sözel bölümlerde başarılı.
Tam bilgiye ulaşmak için okulların akademik kadrolarına ve mezunlarının yorumlarına bakabilirsiniz.
Ekşi vb. gibi sitelerde "çoğunlukla" olumsuz yorumlar olur ancak biraz fikir verebilir.
 
Muhtemelen ktü'nun muhendislik egitimi daha iyidir ama ne Ktu'de okunur ne de Trabzon'da yasanir aman diyeyim. En iyisi sen gel benim de bilgisayar muhendisi olarak mezun oldugum Cukurova'ya bir bak. Kampus olarak inanilmaz bir universitedir, muhendislik bolumleri de gayet iyidir tavsiye ederim.

Trabzon gibi bir yerde yaşayacağına at kendini boğazdan aşağı.
Antalya'da mis gibi ortamıyla üniversite okumak varken niye hayatını hard moda alıyorsun ki?
 
KTÜ Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve üniversitede genel olarak hocalarımızın zorladığını söyleyebilirim. Kampüsümüz de gayet güzeldir. Şunu söylemeliyim ki İstanbul'da da KTÜ'den kötü olmasına rağmen önde olan üniversiteler var ama bunun sebebi şehir ile alakalı, eğitim ile alakalı değil.

Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerde okumadığın sürece hangi üniversiteye gittiğinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yapman gereken, kolayca geçebileceğin bir üniversite seçip derslerinin yanında kendi gelişimine de zaman ayırmak olmalıdır diye düşünüyorum.

Akdeniz Üniversitesini seç.
Sadece üniversitedeki dersleri geçeyim moduna girme.
Kendine alan belirle ve o alanla alakalı şimdiden çalışmaya başla.
İngilizceni okuduğunu ve dinlediğini rahat anlayacak seviyeye getir.
Gezmene ve sosyalleşmene dikkat et. En kötü kulüplere gir ve kendine üniversite sonrası için bir network kur.

Benim tavsiyelerim bunlar.
 
puanlar her zaman kaliteyi temsil etmez , cok fazla faktör var. okulların ders planlarına ve imkanlarına bakarak yorum yapmak daha doğru olur.
 
Eğer ikisine de puanın yetiyorsa, 58 bine gidersen hayatının hatasını yaparsın. Odtü ya da boğaziçine gitmek yerine uludağ ya da dokuz eylül'e gitmek gibi bir şey bu.

Arada 3,5 bin oynasa o kadar fark etmez. O sıralama keyfi değil
 
Hemşelerilerime laf atmışlar ama yalan da değil onlardan olmayan max 2 hafta o da şehir dışı dağlarda tatile gider yaşar döner. Sıkıntılı yerlerdir buralar. Üniversite çıkışı birine İngilizce bir şey söylesen anlamadığı için silahla vurabilir. Şaka bir yana cidden Trabzon belki de Türkiye'nin en güzel şehri ama okumak anlamında Akdeniz Üniversitesi ortam bakımından alır.
 

Geri
Yukarı