Karakter zeminin üzerinden çıkmaya çalışıyor

Attesss11

Centipat
Unity'de zemin yaptım ve karakterin zeminin üzerinde düz yürümesi ve o zeminden çıkmaması lazımdı fakat oyunu başlattığımda zeminin üzerinde duran karakter bir oyun başladığı gibi zeminin üzerinden çıkmaya çalışıyor. Neden?

Dosya Ekleri

• {8F03225C-0AB3-41C4-B834-F0D16D897AB0}.png
    {8F03225C-0AB3-41C4-B834-F0D16D897AB0}.png
    316,1 KB · Görüntüleme: 56
  • {FEE058E8-9DC0-4328-AEDA-78EBCD218568}.png
    {FEE058E8-9DC0-4328-AEDA-78EBCD218568}.png
    306,9 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Unity'de zemin yaptım ve karakterin zeminin üzerinde düz yürümesi ve o zeminden çıkmaması lazımdı fakat oyunu başlattığımda zeminin üzerinde duran karakter bir oyun başladığı gibi zeminin üzerinden çıkmaya çalışıyor. Neden?
Anlamadım dostum sorunu , player scripti vermişsin speed değeri var o scriptten dolayı hareket ediyor ve zeminden çıkıyor sanırım.
Biraz açıklayabilir misin durumu

Anlamadım dostum sorunu, Player scripti vermişsin Speed değeri var o scriptten dolayı hareket ediyor ve zeminden çıkıyor sanırım.
Biraz açıklayabilir misin durumu.

Square(1) objesini zemin olarak kullanıcaktım yani Player'in üzerinde yürümesini istiyordum fakat oyunu başlattığımda hiçbir tuşa basmadığım halde Player direk zemin yani square(1) objesinden dışarı çıkmaya çalışıyor.

Square(1) objesini zemin olarak kullanıcaktım yani Player'in üzerinde yürümesini istiyordum fakat oyunu başlattığımda hiçbir tuşa basmadığım halde Player direk zemin yani square(1) objesinden dışarı çıkmaya çalışıyor.
Eğer tuşa basmadan hareket ediyorsa belli bir koşul olmadan update içinde sürekli hareket fonksiyonu dönüyodur, bu hareket fonksiyonunu input koşulunun içine al.

Çünkü square objesinin bir box Collider'i var. Tabii ki de dışına çıkacak. Bir objenin içine karakteri sokmuşsun.

Geri
Yukarı