Karanlıkta uyuyamamak

Karanlık gibisi var mı? Muhtemelen ölüm gibi sessiz ve düşünmek için en müsait yer bence. Film, Oyun etkilediği için olabilir mi? Ben 2 sene önce 13-14 yaşındayken Srpski Film izlediğimde uyuyamamıştım ondan sonra mışıl mışıl uyudum. Büyük ihtimalle Film, Dizi, Oyun vs etkilemiştir. Allah'a sığınmana gerek yok bence "Allah'a sığındım" dersen soyut varlıklarda korkutabilir seni. Dini inancın varsa dua edebilirsin.
 
Hocam soyle ufak tavsiyeler verebilirim bende bir ara bu tarz sikintilar çekiyordum. Los isik hem karanliga bogmaz hem fazla aydinlik yapmaz. Los sari isik guzeldir odayi ne kadar aydinlatiyorsa o kadar karanlik yapar gibi bir sey diyebilirim 🤣. Onun haricinde mesela kafanizi yastiga koydunuz ya guzel seyler dusunun. Mesela ileride olmak istediğiniz seklinizi dusunun ve her gece farkli senaryolar kurun kafanızda.
Ornek: 1. gece: olmak istediginiz yerdesiniz mesela buna basarili bir muzisyen diyelim. yorgun argin konserden cikmissiniz, herkesi kendinize hayran birakmissiniz, evinize donuyorsunuz. Mutlusunuz ama bir o kadarda yorgunsunuz.
2. gece: sarkilariniz sonunda ses getirmeye baslamis. sokakta insanlar sizi taniyor ve fotograf vs. istiyor. Sizde onlari kiramayip saskinlik ve mutlulukla kabul ediyorsunuz.
3. gece: plak anlasmasi yapiyorsunuz.
Bunu boyle her gece devam ettirebilirsiniz benim verdigim ornek tamamen kariyer basarisi uzerine bir ornekti ama arkadaslarinizla yapacağınız bir aktivite, kiz arkadasinizla yiyeceğiniz bir yemegi falanda dusunmek sizi mutlu uyumaya goturur.
 
Karanlığın huzurunu bir keşfetsen mum ışığı bile rahatsız edecek seni. :)

Unutmayın; en sağlıklı uyku karanlık odada gerçekleştirilen uykudur.
 

Geri
Yukarı