Kardeşim çok hırçınlaştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Telefonunu bir incele, özel hayatın gizliliği diye çocuğun yanlış yola girmesine izin verme.

Psikolojik ya da fiziksel şiddete başvurmak istemiyorum, çünkü aynı şeyleri bana babam yaşatmıştı. Gerçekten nasıl hissedeceğini biliyorum. Elimden geldiğince konuşarak düzeltmeye çalışıyorum ama hiçbir şekilde dinlemiyor ve kendini afedersiniz bilgisi olsa "tanrı" ilan edecek bir kafa da.

Bu ergenlik ile alakalı kendimden biliyorum bende de öyle oldu ama zamanla geçti beraber oyun falan oynayın sohbet edin geçer şiddet uygulama🙂

Her zaman iyilik yaramıyor. Ayrıca ben şiddetten bahsetmiyorum.

Mesela en çok ne yapar? Bilgisayar mı oynar? Bilgisayarını alın ve vermeyin. Şart olarak telefonunu isteyin. Şiddet değil bu.
O zaman dizginlenmeyecek. Daha da hırçınlaşacak. Bu cidden aptalca bir çözüm. Bilgisayarını alınca normalleşecek sanki.

Olay özeli olması değil. Telefonda bir şey görüp yasak koyarsa çocuk daha da kinlenir. Annen baban sana öyle yapmış olabilir ama çok yanlış bir şey bu.

Yapmadılar ama ben abuk sabuk sitelere girmiyor, saçma sapan videolar izlemiyordum. 5. sınıfta Veritasium izleyen çocuktum ben.

Temiz bir sopa çek, saygı duymuyosa bile korkar.

Şaka tabi, dayak çözüm değil 😀 Kardeşinle iletişimini geliştirmeyi dene. Belliki bilerek gıcıklık yapıyor, o yaşta normaldir ama eğer aranızdaki iletişim, muhabbet daha iyi olursa davranışları büyük ölçüde düzelir.

Artık o yaşlarda kendi benliğine sahip olmaya başlar. Mesela sen odanda olmak, yalnız kalmak istiyorsun ya, o da bunu istiyor olabilir. Yaşı gereği artık büyümeye başladığının farkında ve onun bu isteğine saygı duymanı bekliyor senden. Hakkı da var tabiki. İçerde oturmak istemiyorsa, odasında oturmak istiyorsa saygı duyman lazım. Onun büyümeye başladığını kabul etmen lazım yani ve ona göre davranman. Devamlı her canın istediğinde odadan çık dersen bunu asla kabul etmeyecektir.
Katılıyorum. Saygı beklediği belli ancak bunu abartmamakta gerekir. Verdiğinizi alın karşılıklı çıkar ilişkisi her insanın hayatında olan bir şey. Siz ona bir şey verin Sonra ondan bir şey alın. Böyle bi tavır takınmanız hem onu kazanmanız demek hemde daha relax bi kardeş demek

Tamam bırakın ne izliyorsa izlesin ergenlik olumsuz gider yoksa.
Merak etmeyin ileride pişman olur.

Bence doktora gidin. İlaç versinler paşa torununa döner.

Psikolojik ya da fiziksel şiddete başvurmak istemiyorum, çünkü aynı şeyleri bana babam yaşatmıştı. Gerçekten nasıl hissedeceğini biliyorum. Elimden geldiğince konuşarak düzeltmeye çalışıyorum ama hiçbir şekilde dinlemiyor ve kendini affedersiniz bilgisi olsa "tanrı" ilan edecek bir kafa da.

Hocam gerçekten kendini özgür sanıyor. Çalışmaya gönderin, kendi parasını kazanıp ev tutunca özgür olur.

Klasik Türk abisi. Döv diyor yani. Gücü ve kibri ona yetiyor çünkü. Komik.

Benim abim beni dövemiyor çünkü pes etmiyorum, yorulunca bırakıyor. Ben hiç bu hale gelmedim çünkü ne kadar saçma olacağını önceden gördüm. Kardeşinin de görmeye ihtiyacı var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı