Eş cinsellik hastalık olsun, olmasın. İstemiyorum böyle olmayı diyorsa hormon tedavisi görebilir. Uzman doktorlar yardımı ile çözülebilecek bir konu. Bu yüzden tıbbi yardım alınmalı hem biyolojik hem psikolojik anlamda. Aile olarak onu yargılamamalı, yardımcı olmalısınız.
Konuyu bağlamından çıkarıp dini tartışmaya çevirmek gibi bir amacım yoktur. Müslümansanız haram bir şeye helal demek dinden çıkma tehlikesi oluşturacağı için kayıtsız kalamadım ve alttaki linki gönderme ihtiyacı hissettim. İyi sosyaller.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun inanç, ibadet, ahlak ve sosyal hayat ile ilgili güncel fetva, karar ve mütalaalarını bulabilirsiniz. Dini sorularınızı yöneltebilirsiniz.
Dediğim gibi korkutmadan psikoloji doktoruna götürün. Psikoloji doktoru onun cinsel yönelimini anlar. Eğer gerçekten eş cinsel ise saygıyla karşılamaktan başka bir şey yok.
Yönelim zaten küçük yaşlarda başlar, bunu gelip söyleyebildiğine göre bu yeni bir şey değil, 50 yaşında eşcinselliğe dönen insan sayısı yok denecek kadar az.