Kardeşim eşcinsel olduğunu söyledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam büyük ihtimalle internetten gördüğü fikirler ve yorumlar onu etkiledi ve bunu kendine yakıştırmak zorunda hissediyor.
Kesinlikle böyle olduğunu düşünüyorum. Bi' psikolog ile konuşması çok mantıklı olur.
 
Ben cinsel organımın boşaltım dışındaki işlevini liseye geçtikten sonra anlamıştım. Senin kardeşin ergenlik çağına yeni girmiş, cinselliği keşfetmiş yetmemiş karşı cinse ilgi duymadığını idrak edip eşcinsel olduğunu açıklıyor. İşte pro-lgbt yayın ve dayatmaların sonucu. Çocuklar bu gibi şeyleri kafaya takıp farklı olma ve dikkat çekme isteği ile ne yapacaklarını şaşırıyor. Karşınıza alıp kendisini üzmeden böyle bir karar verebilmesi için yeterli erişkinliğe sahip olmadığını, böyle düşünmesine çevresel faktörlerin neden olmuş olabileceğini anlatın.
 
Hastalık değil, okumanızı öneririm belki bir faydası olur.
 
Pin on Meme template
 
Öncelikle konuyla alakasız olabilir fakat kimse eş cinsel diye cehenneme gitmez. Aynı şekilde dinimiz eş cinsel insanlara ayrımcılık vb yapılmasını da emretmiyor. Sizin yapacağınız şey kardeşiniz bir dine inanıyorsa ona anlatmanızı öneririm. Kendi söylemiş böyle olmak istemiyorum diye. Bu tür şeyleri düşünmemesini eğer aklından çıkaramıyorsa psikolojik yardım almasını söyleyin bence.
 
Ergenliğe yeni girmiş çocuğun cinsel yöneliminin tercihini yapabilecek idrak düzeyine sahip olduğunu sanmıyorum, psikoloğa gidebilirsiniz ama kişiliği biraz daha oturduktan sonra durumu değerlendirmek daha mantıklı geldi. Aynı zamanda niye istemediğini de sorun, tepkilerden korkuyorsa tepkileri boşvermesini sağlayıp akışına bırakın. Dediğim gibi durumu sonradan kontrol etmek daha mantıklı.
Eğer dini mevzular da varsa müslümanların çoğunluğu eşcinselliğin haram olduğunu söyler, ama ben bu görüşe katılmıyorum mesela. Dini bir cezadan korkma olasılığı da yüksek, eğer sorun buysa bunu biraz daha büyüyünce kendisinin araştırmasını, farklı görüşlerin olduğunu da söylersiniz.
 
Reddedilme korkusu yüzünden yönelimi değişmiş olabilir ona kalede kaleci varken de gol atılabileceğini bunu yolundan döndürmemesi gerektiğini anlat özgüven ver eşcinselliğin zararlarından bahset ama ne olursa olsun yanında ol seçimini kendi yapsın asla kırma psikoloğa götürme doğru yolu kendisi düşe kalka öğrensin bu bir hastalık değil seçimdir eğer ki baktın olmuyor son çare götürün psikoloğa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı