Kardeşim sınavlardan korkuyor

KaanAvc1

Picopat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
109
Yer
PC Yanı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kardeşim 6. sınıf ve dersler hiçbir şey anlamıyor ve ders çalışma isteği de yok böyle giderse sınavlarda batar benim abisi olarak ne yapmam gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kardeşim 6. sınıf ve dersler hiçbir şey anlamıyor ve ders çalışma isteğide yok böyle giderse sınavlarda batar benim abisi olarak ne yapmam gerekir?
Dersi şaklabanlıklarla anlatmayı dene ve çalışıp bir yerlere gelmezse neler olacağını anlat örnekler ver test ver yaparsan sana şunu yapacağım de asla kısıtlama koyma bilgisayar, tablet, PC gibi şeyleri elinden alma bu sefer daha isteksiz ve sıkıcı gözüyle çözer ödüllendir onu annenin babanın yanında bugün çok çalıştı gibisinden öv.
 
Ona birlikte çalışmayı teklif et ama eğlenceli bir çalışma stili olsun. Çalıştıktan sonra ona konuyla ilgili sorular sor doğru cevap verirse çikolata gibi minik ödüller ver. Sınavlardan korkmasına gerek olmadığını söyle.
 
Birlikte ders çalışabilirsin. 6. sınıfa giden bir çocuk için bu kadar baskı bence doğru değil ama kendi kararınız. Önünde uzun stres dolu bir eğitim hayatı var sonuçta. Aşırı baskı kurmayın,denemeye giriyorsa ve denemesi kötü geçtiyse üstüne girmeyin ki adı üstünde deneme olduğunu hatırlasın yoksa ne ortaokul ne de lise hayatında kendi isteğiyle denemeye girmez.
 
Eğer sizin dersiniz yoksa yanında durun. Öğretmeni anlattıktan sonra siz de bak şu şöyleymiş falan deyin.

Hangi derste zorlanıyor en çok?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı