Kardeşim tableti ezdi

Gonzaless

Femtopat
Katılım
11 Mart 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar 5 yaşında kardeşim geldi, sinir yaptı bana saldırdı tableti istedi. Ben satacağım dedim mahsustan bir baktım bak tabletime ne yaptım dedi. 1000 TL para verdik çocuk gitmiş tablete ayağıyla tekme atmış. Neden? Dedim ben bunu öğreniyorum dedi. Sildim TV de youtubu ne yapabiliriz tablete? Servis kabul eder mi bunu?
 

Dosya Ekleri

  • muahmmet.jpeg
    muahmmet.jpeg
    55,6 KB · Görüntüleme: 395
Kusura bakma da eğer sen bir çocuğa bunun yanlış bir hareket olduğunu çok şiddetli olmadan döverek öğretmezsen ileride şımarır da daha kötüsünü de yapar, şiddet hiçbir şeye çözüm değildir bu doğru ama böyle bir şey yapan bir çocuğa sözle anlatamazsın bunu.
Yanlış düşünüyorsunuz. Şiddet gelecekteki kendisine cidden büyük zararlar verebilir. Çocuğa bir şey öğreticeğim diye dövmek yanlış geliyor. Kesinlikle şiddet olmadan öğretilebilir.
 
Kusura bakma da eğer sen bir çocuğa bunun yanlış bir hareket olduğunu çok şiddetli olmadan döverek öğretmezsen ileride şımarır da daha kötüsünü de yapar, şiddet hiçbir şeye çözüm değildir bu doğru ama böyle bir şey yapan bir çocuğa sözle anlatamazsın bunu.
Böyle bir şey yok. Çocuk psikolojisi ve çocuk yetiştirme üzerine kitaplar okuyun, yazılar okuyun, profesyonellerin videolarını vs izleyin, geliştirin kendinizi. Şiddet yanlıştır, azı çoğu yoktur, düzgün çocuk yetiştirmek için de gerekli değildir, aksine zararlıdır.
 
Burada yapmanız gerekenler kardeşinize kısıtlamalar getirmek. Mesela çok tablet veya çok fazla YouTube izliyorsa ona kısıtlama getirebilirsiniz. Tableti de servise gönderin ama ücret istiyecekler. Umarım kardeşin TikTok bağımlısı değildir.
 
Öncelikle kardeşini falan dövme. Senden nefret bile edebilir. Hem daha 5 yaşında olan bir çocuğu dövmek baya saçma.
Tableti servise yollarsanız tamir ederler ama ücret isterler baya.
Bu arada çocuğa bir ceza verin. Dövmek değil ama. YouTube, oyunlar ya da tablette ne yapıyorsa kısıtlama getirin. Çocuk yaptığının yanlış olduğunu anlar böylece.
 
Vallahi bir abinin kardeşini dövmesinden daha doğal bir şey bilmiyorum ben, benim kuzenim ablasıyla büyüdü, yaramazlık yaptığı zaman anası babası oğluşum öyle yapma öyle yaparsan böyle olur, oğluşum paramız yok alamayız falan falan şimdi gel gör bir zırlamaya başladımı her istediğini yaptırıyor herkese, çocuk dediğimde 14 yaşında falan oldu neredeyse hala bebek gibi ağlıyor sesini 1km öteden duyabilirsiniz. Diğer kuzenim ile alt üst katlarda yaşardık bir şey yapınca abisiyle beraber döverdik çocuğu şimdi görseniz ne bize kin besliyor ne bir şey, kardeşten farkımız yok vallahi. Abisiylede zamanında çok kavga edip küsmüşlüğüm var.
Edit: Kardeşine karşı koruyucu olacaksın o zaman güvenini kazanırsın, kızdığın zamanda sana güvendiği için yaptığının yanlış bir şey olduğunu anlayacaktır.

Ben ablam ile yaşıyorun ablam bana tokat bile atmadı ama egomdan değil yanlış anlama ben şımarık falanda olmadım ben olsam o çocuğun yerinde şimdi size hayatı zehir etmek ile meşgul olurdum.
 
Kardeşi dövmeye gerek yok çözüm yeni tablet alındığında ya da tamir edildiğinde tablete çocuk kilidi kurup Brawl Stars gibi yıkık oyunları oynatmayın. Ayrıca YouTube izliyorsa saçma saban "merhabaaaaa arkadaşlarrrr" diyen gereksiz kanalları da izletme onun yerine Barış Özcan ya da teknolojiye dayalı kaliteli kanalları izletebilirsin en azından daha bilinçli olur tekrar kırarken.
Beş yaşında barış Özcan ile beraber çağ atlar hiç de sıkılmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı