Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?

Hocam salla 1-2 saat maksimum 3 saat fazla da abartma sonra daha fazlasını istiyebilir tek Roblox oynuyorsa FPS olayını çok dert etmeye gerek yok zaten.

Hocam FPS'i bilmiyorsa anlatın Roblox'da FPS'in işlevsiz olduğunu söyleyin dinlemiyorsa dayak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben anlamış değilim ben küçükken çok katı olan ailem bunlar doğduktan sonra değişti çocuktur sen oynuyorsun biz sana bir şey demiyoruz diye bir şey yapmıyorlar. Bir şey yapıyor kendini benimle bir sanıyor, dövüyorum sen onunla bir misin aklı ermiyor diyorlar anlamış değilim çok şaşkınım.
İlk çocukta hep aileler öyle oluyor hocam. Benim birader de az çekmemiş. :D

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?

Öncelikle merhaba bu sorunun aynısı bende de oldu.7. sınıfta eğer taktir alırsam bana laptop alacaklarını söylediler ve yalan yok aldılar. Kardeşim bu bilgisayarda benim de hakkım var diyerek benden zorla almaya çalıştı tabii annem sağ olsun aramızda çok fazla ayrımcılık yaptigi için hep ona hak verdi ve beni hep bununla tehdit etti. İlk 1. yıl çok fazla oynuyordu ama artık aradan 4 yıl geçti ve 2.yilda laptopun yüzüne bile bakmadı. Yani anlayacağın çok fazla takma kafana, bir zamandan sonra sıkılıyorlar zaten.

Aynı şeyi yaşayan biri olarak verebileceğim tek ipucu parayı senin vermiş olman. Zaten babanda seni destekliyorsa istediğini yapsın gene giremez bilgisayara. En mantıklı çözüm şifre koymak bilgisayara. Format atamaması içinde BIOS tan BOOT ayarlarını kapat. 1 2 saat oynasın kafi onun için hatta eğer dediğin gibi 60 kilo ise bilgisayar başında yemek yememesine dikkat et.

Burda aile sözü varmış gibi hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı