Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?
"Dayak cennetten çıkmadır" diye bir tabir var kardeşine bunu öğret hak talebinden vazgeçecektir.

Hakkı yok. Benim bilgisayarın yarısını kardeşim yarısını ben yarısını babam verdi. Kardeşim ile saatler ayarladık o saatler arası oynuyoruz.

Sen kaçta uyanıyorsun?
Anlaşma bu. Ben PC başına geçene kadar oynayabilirsin. Ben geçince kalacaksın şeklinde. Ben böyle çözdüm.
12-1 gibi bilgisayara oturuyorum o da kalkıyor. (2 PC var ama aynı yerde olduğu için)

Ahhh eski günler. Abimi babama şikayet edip kaldırdığım günler aklıma geldi. Şimdi o ve ben meslek sahibi olduk. Ne ilginç günlerdi be...

Yorum yok. Burada birisi der döverek kaldır. Birisi der 1-2 saat oynat. Bu böyle çözülmez. Bağımlı bir birey ise istesen de 1-2 saatin sonunda kaldıramazsın. Kısacası hakkında hayırlısı. Bir de şu yüzde muhabbetine çok takılma 5 kuruş para vermediği için baban da bilgisaya sana ait diyorsa "Hehe inandım" de geç kardeşine.

Üzme derseniz haklısınız ancak bana sorarsanız hakkı yok abisinin yaşına gelince oda parasını biriktirsin babası ona da destek verir abisi uğraşıyor ediyor sonra %50 benim deyipte üstüne konuyor mantıklı mı sizce?
Böyle düşünmeyin hocam, sonuçta "abi" siniz. Kan bağınız var, bende sevmem küçük yaşta çocuğa ne yapacağı belli olmaz. Ben sizin yerinizde olsam diğer bilgisayarı bir şekilde iyileştirip onda oynatırdım.

Baba son noktayı koyar hocam ayrıca biraz saçma bence hak iddia etmesi. 1.30 saat oynamasına izin verin sonra kovun. Roblox da akşama kadar ne yapıyor anlamadım da neyse 😃.

Böyle düşünmeyin hocam, sonuçta "abi" siniz. Kan bağınız var, bende sevmem küçük yaşta çocuğa ne yapacağı belli olmaz. Ben sizin yerinizde olsam diğer bilgisayarı bir şekilde iyileştirip onda oynatırdım.

Aynen hocam bu da bir seçenek.

%50 hak talep ettiğinde giderlerde de ortak çıkması gerektiğini, laptopun yarısının fiyatını ödemesi gerektiğini söyle muhtmelen vaz geçecektir. Geçmezse işine gelir zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı