Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

Şimdi bu ufak mevzularda hak hukuk muhabbeti yapıyorsa, Allah ileride yardımcın olsun. Yeni alacağın bilgisayarın yarı parasını sen veriyorsan %50 si otomatik olarak senin, baban da geri kalanını ödüyorsa ve iki kardeş arasında eşit pay dağılımı yapması hakkaniyetli olanıysa, oradan da %25 payın oluyor. Toplamda senin %75lik payına karşı onun %25 payı olacak. Kendi hakkından zırnık koklatma, yüz verme, tepene çıkartma. 3 saat sen, 1 saat onun olsun kullanım oranlarınız.

Laptopun parçalarını yükselttikten sonra eğer sizinki masaüstü bilgisayarsa laptop için monitör klavye ve mouse alarak şartları eşitleyebilirsiniz.

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?

Kesinlikle en fazla yüzde 5 hakkı olabilir zaten sadece Roblox oynuyormuş.

Aga bilgisayar senin, kardeşin dediğin gibi 1 2 saat oynar, diz üstünüde ona bırakırsın orda takılır zaten tek oynadığı oyun robloxmus masa ustundende oynamasin onu bi zahmet

Aslında bakacak olursan kardeşinin yüzde 25 hakki oluyor. Yüzde 50 senin birikiminin kalan yüzde 50 lik kısmı yüzde 25 er olarak bölünür eğer iki kardeşseniz. Halledin işte aranızda. Babana da senin aran iyi olduğunda sorarsın bu mevzuyu 😀

Çek ensesine iki tane(!). Daha bu yaşta sana kafa tutup yarısı benim muhabbeti yapıyorsa ileride düşünemiyorum kardeşini. Çok oyun oynamasın ders çalışsın.

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?

%50 parasını sen vermişsin. %50'sini baban vermiş mantıken kardeşin %25 hak talep edebilir çünkü o seninde baban seninde hakkın var o parada.

Sen yine iyisin, bundan dört sene kadar önce benim kardeşim olacak fırlama, çalışarak kendi paramla satın aldığım bilgisayarda yarısı benim diye hak ilan etmişti kendi kendine. Günün birinde beni zorla kaldırmaya bile çalışmıştı hatta ve bu yüzden bende çocuğa o sinirle kafa göz dalmıştım ve ağlamaya başladığında babam bana kızıncada onada ağzıma geleni söyledim, sonrada aynı şekil annemede ne varsa ağzıma geleni söyledim. Ailende olsa böylelerine fazla taviz vermeyeceksin hiç bir zaman. Şu anda kardeşim kedi gibi mesela o olaydan sonra bırak bilgisayara geçmeyi yanından bile geçemez. Babamla annem de o olaydan sonra akıllandılar, kimin patron olduğunu onlarada öğrettim.

Telefon alsan ve yarısını baban ödese kardeşin yüzde 50 hak isteyebilecek mi yine?
PC = personal Computer, sana özeldir, istersen verirsin.

Telefon alsan ve yarısını baban ödese kardeşin yüzde 50 hak isteyebilecek mi yine?
PC=personal computer, sana özeldir, istersen verirsin

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı