Kardeşin uygunsuz hareketleri nasıl düzeltilir?

cinar_yasarrr

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
5.880
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Cidden Allah kimseyi benim kardeşim gibi biriyle sınamasın. Mesela bugün okuldan geldiğim zaman bilgisayarın başında "Yaşasın Irkımız" şarkısını %600 bass boosted ile dinlerken Roblox oynarken gördüm. Bilgisayardan kalkmasını söyledim çünkü eve geldiği gibi bilgisayara oturduğunu biliyorum ve benden 3 saat önce geliyor okuldan. Çıkmasını söylediğim zaman 5 dakika önce oturduğunu söylüyor ve sonra doğruyu annemden öğreniyorum (2-3 saat oynamış), sonra yapma dediğim şeyleri yapmış, geri düzeltmesini söylediğim zaman hep "Yoo düzeltmiyorum ben öyle istiyorum" diyor. Bilgisayara sonunda oturduğum zaman kardeşimin Steam hesabı açık olduğu ve benimkinin kapatıldığını, bilgisayarın arka planının değiştiğini, yeni oyunlar yüklendiğini görüyorum. Mesela biriyle tartışırken ne kadar haklı olsam da hep karşı tarafı savunur. Kardeşime ne kadar iyi davransam da ne kadar karşıma alıp konuşsam da bu davranışları yapmaya devam ediyor (Sadece bunları da yapmıyor sürekli adımla hitap ediyor, benimle argo konuşuyor ve mesela "Lan" diyor ve ben de "Lan mı!" diye kızıyorum ve "Evet lan" diyor, sürekli yalan konuşuyor, yanından geçerken kendini yere atıp sanki vurmuşum gibi bağırıyor, hiç bir zaman sözümü dinlemeyip hep herşeye itiraz ediyor vb. davranışlar). Fakat ben kardeşime vurmak istemediğim için genelde böyle haraketler yaptığında genelde vurmam fakat artık her kötü davranışında vurmak istiyorum. Sizce şiddet dışında bir çözüm olabilir mi? (Psikolog gibi felan)
 
Psikolog yardımcı olabilir ama öncelikle kendin psikolog ile görüşmelisin. Ortak kullanılan bir bilgisayarınız var anladığım kadarıyla. Senin o bilgisayarda oturma hakkın olduğu kadar onun da aynı hakkı var. Bilgisayarı kendi kullanırken senin hesabını kapatabilir, yeni oyunlar haliyle yükleyebilir veya arka planı değiştirebilir. Büyük olduğun için senin her dediğini dinleme gibi bir zorunluluğu yok. Kardeşinde bu ufak tefek "hakları" görmemek bile seni kötü bir insan yapar. Saygı sadece büyüğe değil, küçüğe de duyulmalıdır. Bilgisyarda iki farklı kullanıcı açmak zor değil. Böylelikle herkes kendince özelleştirmelerde bulunabilir. Kardeşinin sana itaat etme zorunluğu olduğunu düşünmesen belki bu daha önce aklına gelebilirdi. İki insan arasındaki saygı insanı yüceltir, dayak ise insanı arsızlaştırır. Anladığım kadarıyla daha önce vurmuşsun ve kardeşin artık dayaktan korkmuyor. Haliyle senden korkması ve sana saygı göstermesi için de bir sebep yok.

Edit: Rica ediyorum konu hakkında bir uzman eğitiminiz yoksa cevap yazmayın. Yok canını acıt yok kötek gerekir falan... Yazık yani.
 
Yaşı 12’den küçük diye tahmin edersek, çocuk olduğu için bu hareketleri normaldir. Çok abartılı şeyler de yapmamış yani. İlgi görmek istiyor. Tabii ki çocuk olduğu için ilgiden anladığı şey şamardır. Böyle hareketler yaptıkça kardeş diye acımayın, şamarı yapıştırın. Kısa zamanda yola gelecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı