Kargo hasarlı gelirse ne yapılmalı?

Yusufdmrk

Decapat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
391
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GameGaraj'dan bir sistem aldım.
Kargonun dışında hasar varsa ne yapmam gerek? Dışında hasar varsa paketi açmalı mıyım? Çünkü kutuda sıkıntı olup sistemi çalışanlar da var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hasar ne kadarlık bir hasar bilmiyorum ama böyle bir hasar gerçekten büyükçe ise kargoyu alırken kargocu ile konuşmanız lazım o ürünü almamak için. Şu an açmaktan korkuyorsanız ürün sıkıntılı çıkar diye müşteri hizmetlerine başvurup talimat alabilirsiniz.
 
Hasar varsa gidin müşteri hizmetleri ile konuşun. Ve sistemi iade edip tekrar göndemelelerini isteyin. Eğer kabul etmezlerse Tüketici hakem heyetine başvurun. Sonrası çorap söküğü gibi gelir zaten.
 
Kargonuz geldiğinde öncelikle seni ve kargocuyu kadraja alacak şekilde kamerada video çekmeye başla. Daha kargocu kapıya gelmeden zile bastığından itibaren bunu yap. Bu durumu kargocu çalışana, yasal haklarımı korumak amacıyla, iki tarafında mağduriyet yaşamaması için böyle bir şey yaptığını beyan edebilirsin.Herhangi bir şeyi imzalamadan ya da teslim alındı beyanı gerçekleşmeden dış kutuyu kargo getiren kişinin yanında incele. Herhangi bir hasar gözlemlersen kargoyu teslim alma ve hasardan dolayı kargoyu teslim almak istemediğini söyle. Yani sana teslim edilmeden şubede kalmış olur. Bu durum hakkında kargocu ile beraber tutanak oluştur ve sebebini bu şekilde yazdır. Dış kutuda bir hasar gözlemlemezsen istersen yine kargocunun yanında video alarak kutuyu açıp iç malzemeye bak ama bunu kargocu kabul etmeyebilir. Kutu içinde ve kutu dışında bir hasar gözlemlenmez ise zaten senin kargo şirketiyle alakalı bir durumun kalmayacak. Ondan sonraki aşamada iş tamamen senin şansın. Ürünü fişe taktıktan sonra bir arıza gerçekleşirse bu saatten sonrası seninle satıcı arasındaki iletişimle çözülecek bir durum olur.
 
Kargom geldi. Hiçbir sorun yoktu. Ama getiren adam bıraktı gitti direk, bir sorun olsaydı zordu biraz. İsterseniz yazmaya devam edebilirsiniz alıcak insanlar bilgi sahibi olurlar. Teşekkürler herkese. 😃
 

Geri
Yukarı