Karındaki yağları eritme

531337

Hectopat
Yağlıyım. Düzenli kardiyo yapıyorum. Karın kası çalışsam, leg raise ve mekikle karnımdaki yağlar erir mi?
Bir de yağ yakmak için kalori açığı dışında ne yapmam gerek? Düzgün beslenmeye başladım.

Karın hareketleri karındaki yağları yakmaz, aksine karındaki kasları sıkılaştırır.

Vücuttaki yağ oranını düşürmek istiyorsan kardiyo yapmalısın. Yağ oranın düştüğü zaman zaten karın kasların belirginleşecek.

Yaş 14
Boy 160
Kilo 57

Zaten düzenli kardiyo yapıyorum.
Ayrıyetten düzgün antremanda yapıyorum.
Yaklaşık 6 sene boyunca hormonsal veya genetik bir problemin yoksa boyun artmaya devam edecektir. Yağ yakmanıza ihtiyacınız yok. Sadece sabırlı olmanız gerekli. Özellikle 14-17 yaş aralığında boy artışınız hızlı olacaktır. Kalsiyum ve protein ağırlıklı sağlıklı bir beslenme ile fazla kilo almamaya çalışın. İllede şuan yağ yakmak istiyorsanız, düzenli olarak mümkünse kahvaltı öncesi koşabilirseniz yavaşın biraz üstünde tempolu 1500Metre/ koşamazsanız 2500Metre hızlı tempolu bir yürüyüş ile kısa zaman içerisinde vücudunuzu toparlayabilirsiniz. Kalori açığı da yaratmalısınız sağlıklı beslenmeyle. Aşırı yağ/şeker/karbonhidrat/fastfood tarzı besinleri de tüketmemeniz gerekiyor.

Yaklaşık 6 sene boyunca hormonsal veya genetik bir problemin yoksa boyun artmaya devam edecektir. Yağ yakmanıza ihtiyacınız yok. Sadece sabırlı olmanız gerekli. Özellikle 14-17 yaş aralığında boy artışınız hızlı olacaktır. Kalsiyum ve protein ağırlıklı sağlıklı bir beslenme ile fazla kilo almamaya çalışın. İllede şuan yağ yakmak istiyorsanız, düzenli olarak mümkünse kahvaltı öncesi koşabilirseniz yavaşın biraz üstünde tempolu 1500Metre/ koşamazsanız 2500Metre hızlı tempolu bir yürüyüş ile kısa zaman içerisinde vücudunuzu toparlayabilirsiniz. Kalori açığı da yaratmalısınız sağlıklı beslenmeyle. Aşırı yağ/şeker/karbonhidrat/fastfood tarzı besinleri de tüketmemeniz gerekiyor.
Zaten protein ağırlıklı besleniyorum düzenli kardiyo yapıyorum.

Bölgesel yağ yakımı mümkün değildir.

Şunu demek istedim zaten düzenli kardiyo yapıyorum karın çalışsam yağ yakımına etkisi olur mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı