Kariyer anlamında hangi alana yönelmeli?

duzzstar

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba bu yazı benim için çok ama çok önemli. Bunu gören herkes en azından kendi fikrini belirtirse çok sevinirim.

Öncelikle 18 yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum maalesef ki henüz açık liseyi okuyorum ve sanırsam bitirmeme 7-8 ay falan henüz lise mezunu olmadığım için de düzgün bir işe giremiyorum ve markette çalışıyorum.

İlgi alanım İngilizce olduğu için hayatımı bu yönde devam ettirmek istiyorum fakat nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum.

Ayrıyeten tiyatro ve oyunculuk merakım olduğu için bir kursa kaydoldum. Saatleri ise 6:30 ve 9:15 arası olduğu için iş çıkışına denk geldiği için bir sorun teşkil etmiyor fakat çevremdekiler oyunculuğun boş iş olduğunu falan söylüyorlar.

Sorum şu aslında hayatımı ne yönde ilerletirsem mantıklı olur? Aklımda yazılım kursuna yazılıp yurt dışında çalışmak falan da var fakat yapabilir miyim bilmiyorum.

İkisi de iş olanağının ne yazık ki düşük olduğu alanlar ancak cevap basit: Hangisini daha çok istiyorsan o yoldan devam et. Sosyal'de veya dışarıdaki hayatta insanların sana gelecek hakkında vereceği fikirlerin tüm hayatını etkileyebilecek olması korkunç bir şey. Seçim sana ait olmalı.

Yukarıdaki uyarımı dikkate aldıysan kişisel önerime geçeyim. İngilizce neredeyse her insanın bilip öğrenebileceği bir dil, meslek olarak değil yabancı dil konuşma amaçlı hobi gibi öğrenmeni öneririm. Tiyatro ve oyunculuğu meslek amaçlı ilerletirsin yeteneğin varsa.

Yazılım meselesinde ise kurs yerine üniversite daha iyi olur ancak iyi üniversite olması önemli.

Arkadaşlar öncelikle merhaba bu yazı benim için çok ama çok önemli. Bunu gören herkes en azından kendi fikrini belirtirse çok sevinirim.

Öncelikle 18 yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum maalesef ki henüz açık liseyi okuyorum ve sanırsam bitirmeme 7-8 ay falan henüz lise mezunu olmadığım için de düzgün bir işe giremiyorum ve markette çalışıyorum.

İlgi alanım İngilizce olduğu için hayatımı bu yönde devam ettirmek istiyorum fakat nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum.

Ayrıyeten tiyatro ve oyunculuk merakım olduğu için bir kursa kaydoldum. Saatleri ise 6:30 ve 9:15 arası olduğu için iş çıkışına denk geldiği için bir sorun teşkil etmiyor fakat çevremdekiler oyunculuğun boş iş olduğunu falan söylüyorlar.

Sorum şu aslında hayatımı ne yönde ilerletirsem mantıklı olur? Aklımda yazılım kursuna yazılıp yurt dışında çalışmak falan da var fakat yapabilir miyim bilmiyorum.
Her şeyi dene. Denemekten zarar gelmez.

Ingilizce bilmeyen yok zaten. Turkiye'deki cehalet seni yaniltmasin, cogu Avrupa ulkesinde izbe petrol istasyonlarindaki kasiyerler dahi catir catir Ingilizce konusuyorlar. Artik okuma bilmemek gibi bir sey Ingilizce bilmemek.

Yazilim gelistirme konusunda da; kursa gidip hoop diye kendini yurt disinda bulamazsin. Dogru duzgun egitim alman gerekiyor.

Kendine su soruyu sorup kendin karar vermelisin -> Ne olmak istiyorsun?

Yurt disinda yasamak istiyorum, para kazanayim istiyorum seklinde hayallere dalmadan, neyi yaparken mutlu oluyorsun bunu ayirt etmen gerekiyor.

Ingilizce bilmeyen yok zaten. Turkiye'deki cehalet seni yaniltmasin, cogu Avrupa ulkesinde izbe petrol istasyonlarindaki kasiyerler dahi catir catir Ingilizce konusuyorlar. Artik okuma bilmemek gibi bir sey Ingilizce bilmemek.

Yazilim gelistirme konusunda da; kursa gidip hoop diye kendini yurt disinda bulamazsin. Dogru duzgun egitim alman gerekiyor.

Kendine su soruyu sorup kendin karar vermelisin -> Ne olmak istiyorsun?

Yurt disinda yasamak istiyorum, para kazanayim istiyorum seklinde hayallere dalmadan, neyi yaparken mutlu oluyorsun bunu ayirt etmen gerekiyor.
Oyunculuk hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Dün oyunculuk kursuna kayıt yaptırdım fakat çevremden olumlu tepki alamadım maalesef

Oyunculuk hakkinda tavsiye veremem ama konuyu bilen insanlardan tavsiye al. Oyuncu olmayandan oyunculuk, yazilim muhendisi olmayandan yazilim hakkinda tavsiye alma.

Sen basarili olacagina inaniyorsan ve hevesin varsa olursun. Ancak burasi Turkiye, sektorun sartlarini bilmeden yorum yapmak dogru olmaz o yuzden alaninda bilgili insanlarda tavsiye almaya calis.

Sen kendi icinde ne istedigini bilirsin. Sektoru de bilen 2-3 kisiyle konustuktan sonra plan cizmek kolay olur. Saga sola sorarsan her kafadan bir ses cikar, kafan karisir bos yere. Toplumun gaziyla bir jenerasyona komple genetik muhendislik okuttular seneler once. Insanlar ne dedigini bilmiyor cogunlukla.

Yeni konular

Geri
Yukarı