[Karşılaştırma] Apacer AS340 vs Patriot Burst

Kaç yıl problem çıkarmaz acaba
SSD için 3 yıl garanti vermiş apacer.

Bizim iki tane eski laptop var. Birisi babamın, birisi annemin. Özellikleri şunlar;
  1. Laptop: Intel Core İ7-720QM, Quadro FX 2800M 1 GB GPU, 8 GB DDR3 RAM ve Apacer AS340 240 GB SSD + 1 TB HDD
  2. Laptop: Intel Core İ5-2450M, GT 635M 2 GB GPU, 8 GB DDR3 RAM ve Patriot Burst 240 GB + 1 TB HDD
İki cihazda taş gibi çalışıyor. Ben iki SSD arasında çok fazla fark göremiyorum. İşini görüyor annemle babamın. Zaten internet ve fotoğraf depolamak için kullanıyorlar.

İki cihazda da Windows 10 Home X64 kurulu. Bence fiyatına göre en iyi tercih edilebilecek SSD'ler. SanDisk SSD Plus desen kronik sorunlu, Crucial BX500 desen kronik sorunlu, A-Data SU630 desen o çok kötü zaten. Geriye bir tek Apacer ve Patriot kalıyor.

Geçenlerde 298 TL'ye DRAM bulunan Seagate Barracuda 120 vardı Patriot ve Apacer yerine alınabilecek onun da fiyatını artırmışlar uzun zaman sonra. Artık rakibi yok Patriot ve Apacer'in tam bir.

Özellikle 480GB olan modelinde çok büyük bir TBW farkı var yani apacer tercih etmek buyuk hata olur.
Ama ikisinin de 480GB modelleri tercih edilmez.
60TL fazla verip DRAM'li bir SSD alınmalı.

İkisi de aynı sayılır. Ucuz olanı alın yani.

Acaba Apacer'ın da varyantları var mı aynı şekilde?

Ben de ekleme yapayım.
  1. Patriot'ta olan Toshiba NAND yongaları daha başarılı, büyük dosya transferinde önde.
  2. Yazılım olarak birbirlerine benzemiyorlar, Apacer'in yazılımında hiçbir şey yok desek yeridir.
  3. Ek olarak bence Apacer'in tasarımı çok kötü, çingenelerin leoparlı taytına benziyor.

Yazılımı tek düzgün firma Samsung herhalde. O tasarım, o stabilite başka SSD yazılımlarında yok. SeaTools SSD GUI kullanıyorum kötü değil ama bir Magician etmez.
Magician benim PM981a'yı da görse ben de öyle derdim de şu anlık çöpten öte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…