Kas kaybı normal mi?

Zissyboss

Decapat
Daha fazla  
Diyetisyenin verdiği diyeti 1 ay boyunca uyguladım arada kaçamaklar oldu 6 kilo verdim toplam 3.2 kilosu yağdan 2.8 kilo kastan gitmiş spor salonuna gidiyordum bu kadar kas kaybı normal midir endişelenmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyetisyenin verdiği diyeti 1 ay boyunca uyguladım arada kaçamaklar oldu 6 kilo verdim toplam 3.2 kilosu yağdan 2.8 kilo kastan gitmiş spor salonuna gidiyordum bu kadar kas kaybı normal midir endişelenmeli miyim?
Kalori açığı oluşturursanız doğal olarak aldığınız besinde azalacağı için kas kaybedersiniz. Ancak kaybedilen kası geri kazanmak çok kolaydır. Endişelenmenize gerek yok.

Kalori açığı yaptığınızı var sayıyorum, en az boyunuz kadar (mesela 180cm ise 180g) veya ondan 10-20 gram eksiği kadar günlük protein almanız gerekiyor, yeterli protein almazsanız kas kaybı yaşanır, ama endişelenecek durum değil.

Normaldir hocam. Ben de 6-7 ayda 15 kilo verdim. Kaslarım benimde eridi. Endişe etmene gerek yok.

@miwu @Sleex0x0 bu arada 183 boyum 130 kilom var 136dan düştüm 1 ayda, spor salonuna gittiğim için bicepslerde bi sıkılaşma falan hissediyorum ama 3 kilo biraz geldi

Normaldir hocam. Ben de 6-7 ayda 15 kilo verdim. Kaslarım benimde eridi. Endişe etmene gerek yok.
3 hafta sonra bir daha gideceğim gene bu civarı mı gider daha mı az gider

@miwu @Sleex0x0 bu arada 183 boyum 130 kilom var 136'dan düştüm 1 ayda, spor salonuna gittiğim için bicepslerde bir sıkılaşma falan hissediyorum ama 3 kilo biraz geldi.

3 hafta sonra bir daha gideceğim gene bu civarı mı gider daha mı az gider.

Gelişme görüyorsan güzel, ve spor yapa yapa belli bir süre sonra vucüt kendine adapte ediyor ve kas kaybını azaltıyor kasları çalıştırdığından dolayı, yani bu kadar kaybetmezsin, ama ne olur olmaz yine de protein tüket, kaslar her ne kadar spor ile gelişiyorsa da protein ile de gelişiyor, iyi çalışmalar.

Gelişme görüyorsan güzel, ve spor yapa yapa belli bir süre sonra vucüt kendine adapte ediyor ve kas kaybını azaltıyor kasları çalıştırdığından dolayı, yani bu kadar kaybetmezsin, ama ne olur olmaz yine de protein tüket, kaslar her ne kadar spor ile gelişiyorsa da protein ile de gelişiyor, iyi çalışmalar.
eyvallah hocam hesaplara göre 130 civarı protein alıyorum günlük ve haftada 3 gün spor yapıyorum ağırlık antrenmanı yeterli midir sizce

Eyvallah hocam hesaplara göre 130 civarı protein alıyorum günlük ve haftada 3 gün spor yapıyorum ağırlık antrenmanı yeterli midir sizce.

Amacınız kilo da kaybetmek sanırım, kardiyo da yapmanızı öneririm, ve yağ kaybı için günlük 10.000 adım, fakat daha ilk günden 10.000 yapamayabilirsiniz ki normal. (ben 6.000 ile başladım mesela.)

Sporlardan önce ısınma hareketleri, ve kendi planlamanıza göre spordan önce veya sonra özellikle kardiyo öneririm, yağ yakımını arttırıyor, ve günlük 1.5 - 2L su da için, vücudunuzun yağ yakımında etkisi var, ve su kilosuda atmanızı sağlar.

Geri
Yukarı