Kasa bakımı nasıl yapılmalı?

Perseus1

Hectopat
Daha fazla  
Kasamı alalı 1.5 yıl olmus. Aldığımdan beri kasa fanlarındaki tozları vs. siliyorum. Termal macun değişmi ya da ekran kartını tamamen söküp temizlemeli miyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu 6 ayda bir yenilemek gerekiyor diye biliyorum. Ekran kartı temizlenmiyordur üstünü ıslak mendille silin yeter.

Kasamı alalı 1.5 yıl olmus. Aldığımdan beri kasa fanlarındaki tozları vs. siliyorum. Termal macun değişmi ya da ekran kartını tamamen söküp temizlemeli miyim sizce?

Ekran kartının üstündeki tozları almaktan başka bir şey yapma karta işlemcinin termal macununu değiştir kasanın içinde toz varsa bezle sil hepsini.

Tüm fişleri çektiğinizden emin olup hava yardımıyla içeriyi temizleyebilirsiniz. Fanları dönmemesi için tutarsanız sizin için daha iyi olur. İşlemci altı termal macunu değiştirebilirsiniz.

6 ayda bir macun mu değişir kardeşim manyak mısınız? Sistem sıcaklığında yükselme yoksa FPS düşüşü yoksa 2 yıl yenilemeye gerek yok kasayı temiz tuttuğun sürece. Ekran kartının macun temizliğini ben önermem. Bozulmadığı sürece. Çünkü fabrika yapıldığı gibi olmuyor pedler zarar görebilir. Garantisi varsa orada yaptırın ama dediğim gibi ısılar normalin üstüne çıkarsa. Benim 5 yıl değiştirmediğim sistem laptopta sıkıntı yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı