Kasa çalışıyor ama ekipmanlara ve monitöre güç gelmiyor

1emregok

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Mushkin Redline ST 32GB (2x16) CL36
SSD veya HDD modeli
Mushkin Vortex LX 1TB PCIe 4.0 Okuma 5200/ Yazma 4
Ekran kartı
PNY 4070 ti super
Anakart
Asrock A620M-HDV/M.2
İşlemci
Ryzen 5 7500f
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yeni sistem topladım 1 hafta oluyor herhangi bir sorun yoktu XMP açtım RAM frekanslarını yükselttim ekran gelmemeye başladı. Sonra onu kapattım EXPO'yu aktif ettim yine aynı sorun devam etti en sonunda normal kullanayım dedim hepsini kapattım sürekli aynısı oluyor. İlk açılışta kasada ışıklar var monitöre, klavyeye ve fareye elektrik gelmiyor. Kasanın arkasından kapatıp açtığımda her şey sorunsuz sadece ilk açılışta bir hata alıyorum. Bunun sebebi nedir? Ayrıca BIOS'u güncelledim BIOS pilini söküp taktım RAM'leri söküp tek tek denedim yine aynı sorun devam etmekte. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?

PC'nizi kapatın. PSU'ya bağlanan siyah güç kablosunu çıkartın. Sonra PC'yi açma düğmesine 5-10 saniye basılı tutun, bırakın ve kabloyu takıp PC'nizi açın.

Ram/Ram slotunda sorun var gibi ama. Psu kablosunu kontrol et tam oturmuşmu?
RAM slotlarını ayrı ayrı deniyorum. Yalnızca ilk açılışta bu problemi yaşadığım için biraz uzun sürüyor denemem açıkçası ayrıca psu kablosunu kontrol ettiğimde sağlam herhangi bir temassızlık yok.

PC'nizi kapatın. PSU'ya bağlanan siyah güç kablosunu çıkartın. Sonra PC'yi açma düğmesine 5-10 saniye basılı tutun, bırakın ve kabloyu takıp PC'nizi açın.
Bilgisayarı kapattığımda açılıyor aslında hatayı tam tarif edemedim sanırım kusura bakmayın. Akşam bilgisayarı kapattığımda uzun bir süre kapalı kalınca tekrar açmaya çalıştığımda o ilk açılışta sadece kasaya güç gelmekte kasanın arkasından kapatıp açtığımda bir sorun görünmeden direkt açılıyor

sorunlu olduğu düşündüğünüz bir ram var mı varsa o rami çıkartıp başkasıyla açmayı deneyin
Açığını söylemek gerekirse bugün tek ram ile çalıştırdım. Yarın diğer rami takıp deneyeceğim bugün kullandığım ram problemli açılmadı tek seferde diğerinde de aynı hatayı alırsam teknik servise göndereceğim. Belki buradan bir çözüm bulurum diye yazmıştım ama çoğu şeyi de denedim uzaktan olunca hatayı gözle göremediğiniz için net bir şey de diyemiyorsunuz çok teşekkür ederim yardımınız için yarın denedikten sonra hala aynı sorun devam ederse duruma göre hareket edeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı