Kasa çalışıyor ama monitöre görüntü gitmiyor

codfanıyım

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bugün kasama yeni RAM'ler alacağım için kasayı kablolardan ayırıp içini kontrol etmek istedim çünkü kule fan RAM'lerin takılmasını engelliyordu. Kontrol ettikten sonra kasayı tekrar bağladım fakat monitöre görüntü gitmedi no sinyal hatası verdi. Tekrar tekrar denedim RAM'leri söktüm gene taktım ama olmadı. Sonra tamirciye verdim. Sizce ne olmuş olabilir? Ekran kartının yanmasından şüpheleniyorum ama RAM'ler bozulmuş da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartı neden RAM söküp takinca yansın? RAM'leri tam oturtamamış olabilirsin, PSU'dan gelen 12v kablosunuda takmayı unutmuş olabilirsin. Eğer güvenilmez bir tamirciye verdiyse bırak ekran kartını, işlemci yanmış bile diyebilir.

Keşke tamirciye vermeseydin, GPU yerine onboarddan görüntü almaya çalışıyor olabilir misin? Büyük ihtimalle RAM'leri tam oturtturmadın, kule tipi soğutucu taktıkdan sonra bende de görüntü gelmemişti RAM'leri 2 kere takıp çıkarınca düzelmişti.

Tamirci güvenilir yıllardır oraya götürürüm ve anlatamadım sanırım. Şimdi ben yeni RAM sipariş verdim ve fan engellediği için RAM'ler gelmeden kasanın camını söküp içini kontrol etmek istedim ve kontrol ederkende RAM'leri hiç sökmedim camı geri taktım kabloları bağladım görüntü gelmedi tak çıkar yaptım olmadı sonra RAM'leri söküp taktım gene olmadı evdeki başka bir monitörü bağladım gene olmadı

Hiç bişey yapmadıysan monitörden gelen kabloyu kasanın arkasında yanlış yere takmışsın dır başka açıklaması yok

Aynı şey gene oldu gene no signal hatası verdi ne yapacağım hiç anlamadım

Aynı şey gene oldu gene no signal hatası verdi ne yapacağım hiç anlamadım.

Yeni aldığın RAM'de sorun olabilir mi? RAM'lerin altındaki altın rengi olan yerleri silgi ile güzelce sil sonra silgi parçacığı kalmayacak şekilde temizleyip tak RAM'leri.

Yeni aldığın RAM'de sorun olabilir mi? RAM'lerin altındaki altın rengi olan yerleri silgi ile güzelce sil sonra silgi parçacığı kalmayacak şekilde temizleyip tak RAM'leri.

Eski RAM'leri takıp denedim gene olmadı acayip kafam karıştı yarın tekrar tamirciye göndereceğim

Her şey kasayı prizden çekmemle başladı herhalde. yani hangi parça arızalı olabilir sizce işlemci olamaz işlemci olsa PC hiç açılmaz yani her şey dört dörtlük gibi görünüyor ekran kartı fanları dönüyor başka monitörle denedim gene de olmadı

Şimdi şöyle diyeyim size tekrardan. Dikkatimi çekti bir şey monitörü kasaya bağlayınca no signal diyor ama kasadan monitörü çekince monitörde cable not connected yazıyor yani kasaya monitörü bağlayınca algılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…