Kasa çalışıyor fakat ekran gelmiyor

Giyafibersiz

Centipat
Katılım
7 Şubat 2022
Mesajlar
62
İşlemcinin fani değiştirdim, macunu değiştirdim, kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor. RAM'leri ekran kartını sabit diski cikardim ve eski fani taktım olmadı. Boş pilini çıkardım olmadı. Çözüm nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartında CLR CMOS yazan 2 tane pim vardır. Bir tane kontrol kaleminin ucunu, 2 Pi'me değecek şekilde 5 saniye dokundur. BIOS varsayılan ayarlara dönmüş olacaktır. Ama bundan olacağını sanmıyorum, önceki mesajda dediğim gibi, anakart baglantılarını tekrar bir gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Hocam ben konu açtım bakan yok bari size sorayım. Bende anakartımda kırmızı ışık yanıyor hiçbir şey anlamadım.
 
Hocam ben konu açtım bakan yok bari size sorayım. Bende anakartımda kırmızı ışık yanıyor hiçbir şey anlamadım.
Kırmızı ışık ise genelde Bios pilinden kaynaklanıyor. Bios pili bitmiş olabilir. Eski anakartlarda bu sorun yok ama yeni anakartlarda pil bitince pc kendini boot etmiyor ve kırmızı ışık ile uyarı veriyor. Bios pilini kontrol edin
 
Kırmızı ışık ise genelde BIOS pilinden kaynaklanıyor. BIOS pili bitmiş olabilir. Eski anakartlarda bu sorun yok ama yeni anakartlarda pil bitince PC kendini boot etmiyor ve kırmızı ışık ile uyarı veriyor. BIOS pilini kontrol edin.

Hocam anakartı vereyim eskiydi büyük ihtimal bir bakın. GA-H55-UD3H

@Emre.bkm
 
Son düzenleme:
Videoya gerek yok, Jumper'a da gerek yok.
Anakartında CLR CMOS yazan 2 tane pim vardır. Bir tane kontrol kaleminin ucunu, 2 pime değecek şekilde 5 saniye dokundur. Bios varsayılan ayarlara dönmüş olacaktır. Ama bundan olacağını sanmıyorum, önceki mesajda dediğim gibi, anakart baglantılarını tekrar bi gözden geçirmeni tavsiye ederim.
Bende oyle düşünüyorum resetle olacak gibi değil ama koblolarda tam takılı
 
Yerinde olsam anakartı komple çıkarıp uzay montaj yapar bi denerim. Mutlaka bir eksik var. Anakart veya islemci kolay kolay yanacak arıza verecek donanımlar değil.
Haftasonu bilgisayaraciya götüreceğim bakalım o nedeyecek diğer parçalara zarar vermek istemiyorum

Yerinde olsam anakartı komple çıkarıp uzay montaj yapar bir denerim. Mutlaka bir eksik var. Anakart veya islemci kolay kolay yanacak arıza verecek donanımlar değil.

Ama ilk başta ben sadece fani soktum başka hiçbir şeye dokunmadim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı