Çözüldü Kasa çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wizzyrekt

Femtopat
Katılım
18 Ekim 2022
Mesajlar
23
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Dün akşam hiçbir sıkıntı yoktu bilgisayarı kapattım ve uyudum sabah kalkıp kasayı çalıştırdığımda bütün fanlar ve donanım çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor (no signal dahi yazmıyor)
Kabloyu çıkartıp takmayı denedim fişi çekip taktım kasayı kapatıp açtım RAM'i bastırdım yine aynı.
 
Son düzenleme:
DisplayPort kablosunu çıkardığımda dahi hiçbir yazı gelmiyor ekrana.

Genelde görüntü kablosu takılmadığı ve monitör açıldığı zamanlarda kısa bir süre de olsa ekranda "No Signal" veya bir benzeri ibare çıkar, sizinkinin normal çalışma durumunda böyle bir şey var mı bilmiyorum. Bu yoktur diye ele alırsak; monitörü açtığınızda markası modeli ile ilgili bir görüntü gösteriyor muydu? Gösteriyorsa şu an açtığınızda bu gözüküyor mu?
 
Genelde görüntü kablosu takılmadığı ve monitör açıldığı zamanlarda kısa bir süre de olsa ekranda "No Signal" veya bir benzeri ibare çıkar, sizinkinin normal çalışma durumunda böyle bir şey var mı bilmiyorum. Bu yoktur diye ele alırsak; monitörü açtığınızda markası modeli ile ilgili bir görüntü gösteriyor muydu? Gösteriyorsa şu an açtığınızda bu gözüküyor
Evet gözüküyordu no signal yazısıda markasıda ama şuan hiç birşey yok.
 
Evet gözüküyordu no signal yazısıda markasıda ama şuan hiç birşey yok.

Monitöre enerji geldiğinden eminseniz ve monitörde kasaya bağlamasanız bile gösterilen şeyler görünmüyorsa sorun monitörünüzde gibi gözüküyor.

Kasaya başka bir monitör bağlayıp test edin. Kasada da bir sorun var mı yok mu onu öğrenmiş olursunuz.
 
Dostum VGA veya HDMI hasar almış olabilir RAM'ler tam oturmamış olabilir ekran kartında sorun olabilir monitor bozuk olabilir DisplayPort'ta sorun olabilir öncelikle bilgisayar bir darbe falan aldı mı aldıysa nasıl aldı vs. O tür bilgileri verir misin?

En çok kullanılan yöntem olarak fişten çek BIOS pilini ve RAM'leri sök RAM'lerin bacaklarını yumuşak bir silgi ile dikkatli ve bastırmadan sil tekrar tak.
 
Dostum VGA veya HDMI hasar almış olabilir RAM'ler tam oturmamış olabilir ekran kartında sorun olabilir monitor bozuk olabilir DisplayPort'ta sorun olabilir öncelikle bilgisayar bir darbe falan aldı mı aldıysa nasıl aldı vs. o tür bilgileri verir misin?

Hiçbir şekilde darbe almadı bildiğim kadarıyla HDMI veya DisplayPort'ta sorun olsaydı dahi no signal yazısı çıkardı ekrana.
 
Hiçbir şekilde darbe almadı bildiğim kadarıyla HDMI veya DisplayPort'ta sorun olsaydı dahi no signal yazısı çıkardı ekrana.

Herhangi birinden farklı bir monitor alıp dener misin VGA'larını da al onları da kendi monitorunde dene.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı