Kasa camı açılmadan fanları çalışmıyor

Oyuncu12345

Decapat
Daha fazla  
İşlemci ve ekran kartımın fanları kasayı açtığım anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat kasa fanlarım çalışmıyor. Fakat eğer kasanın temperli camını açarsam ufak bir sallanma oluyor ve ilginç bir şekilde fanlar bir anda çalışmaya başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar yağlandı mı veya bakımları yapıldı mı?

İşlemci ve ekran kartımın fanları kasayı açtığım anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat kasa fanlarım çalışmıyor. Fakat eğer kasanın temperli camını açarsam ufak bir sallanma oluyor ve ilginç bir şekilde fanlar bir anda çalışmaya başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Cama fan kenar korumalari deyiyor olabilir mi?

Bilgisayarı Trendyol'dan mı aldınız?

Fanların kontrolcüsü var mı? Veya anakarta mı bağlı? Gerekenden az voltaj ayarlıysa kontrolcü bozulmuş olabilir ya da anakarta bağlıysa artırman gerekiyor olabilir. Kontrolcüden hız ayarı varsa ona da bak.

BIOS'ta gözükmüyor fanlar muhtemelen PSU'ya bağlı

İlginç bir şekilde kapağı açıp kapattıktan sonra birkaç saat sorun ortadan kalkıyor fakat ertesi gün kasayı tekrar açtığımda tekrar aynı şey oluyor acaba bir baskı veya temassızlık olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba sorunun kaynağını buldum; ben 1 hafta önce kulaklık aldım ve ne zaman bilgisayarı açacak olsam kulaklık adaptörünü takıp öyle açtım ve hep fanlar çalışmadı veya geç çalıştı fakat adaptörü hep takılı bıraktığımda sorun çözüldü, muhtemelen adaptörü takıp açınca bir güç dengesizliği falan oldu, umarım bir daha sorun yaşamam, şu anlık sorun yok gibi.

Maalesef sorun çözülmedi bugün açtığımda yine fanlar çalışmadı ama bu sefer kapağı açınca değil 10 saniye falan sonra kendi kendine çalıştı bir türlü bulamadım kaynağını

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı