Kasa Fanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Onur Mustafa

Hectopat
Selamlar. Ben yakın zaman da sistem topladım. Daha öncesinde hiç masaüstü kullanmadığım için ince detaylara hakim değilim. İnternet için modem gerektiğini bile sonradan öğrendim Wi-Fi var diye düşünüyordum. Ve bugün oyun oynarken kasamın çok fazla ısındığını fark ettim. İnternet üzerinden durumu araştırdım ve şu anki sıcaklığının 90 dereceye çıktığını gördüm. Ve fanın olmadığını da fark ettim. İşlemci ve ekran kartı kendi fanına sahip. Ama kasa için fan yok. Ne almalıyım? Nasıl bir şey almalıyım? hiçbir şey bilmiyor ve sizden yardım bekliyorum. Kasam çok eski ve içindeki kendi fanı yok.

Sistem donanımı: X4 950 - GT 1030 - A320M Pro - 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Boyut: Mesela 9cm-12cm-14cm olabilir.
2-Rpm: Dönüş hızıdır. 1000,1200,1350...
3-Cfm:Hava akışı:40-45-50...
4-dB:Gürültü seviyesi. Bu değer az olmalı 40-30-20
5-Malzeme Kalitesi.
6-Bağlantı kablosu, min 3pin ideal 4 pin.
Aklıma başka birşey gelmiyor başka.
Bilindik kaliteli markalar:Thermaltake, Noctua,Be Quiet.
Bunlar dışında arctis, fps ve birçok markanın da güzel f/p ürünler mevcut.

Kasa Marka modeli yaz yardımcı olalım.
Hiç bir yerinde yazmıyor. Haliyle adını bilmiyorum. Fiş takılan yerin altında havalandırma deliği gibi bir yer var çok eskiden oradan bir fan çıkartmıştım hatırlıyorum.
Çok teşekkür ederim. Kasaya özel olması mı lazım yoksa herhangi bir fanı kullansam olur mu?
Eğer yardımı dokunacaksa kasanın arkasının resmi. Çapı 8 cm köşeden köşeye uzunluğu 11 cm. Cetvel ile ölçtüm.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-09-12 at 21.59.37.jpeg
    135,1 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
Fan köşede ki 4 lü yere vidalanacak ona göre kaç cm ise hesapla küçük duruyor zaten. 12cm den azsa mecbur 9cm takacaksın.

Çapa göre kardeşim. Cetveli al sol üst köşe ile sağ alt köseyi ölç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…