Kasa fanı nasıl ayarlanır?

ormancocugu

Decapat
Daha fazla  
RAM
Apacer panther 1 x 16 gb 36 cl 6000 mhz
Ekran kartı
Powercolor 7700 xt
Anakart
Gigabyte h610m v2 ddr5
İşlemci
İ5 14400f
Bugün sistemim geldi ve kasa fanlarını ayarlamak istiyorum ses takıntısı olan biriyim BIOS'a girdim fan kısmında 3 adet seçenek var CPU, SYS_FAN1'e SYS_FAN2 olmak üzere ancak benim kasamda 3 önde 1 arkada ve 1 işlemcide olmak üzere 5 fan var ilk olarak bunu anlamadım ikinci olarak bu BIOS üzerinde SYS1 ve SYS2 fanların dönme hızı vs. 0 görünüyor ve PWM denilen bir şey duydum ne yapmalıyım? Benim için sessiz olması önemli şu an boştayken normal gibi çok rahatsız etmiyor. Kasam Cougar MX220.

Hazır bir kasa aldıysanız muhtemelen dandik fanlar ve dandik bir fan hub vardır. Eğer bu fan hub kasaya bağlı değilse (genelde bağlı olmaz) fan hızına müdahale edebileceğiniz bir yöntem yok.

Bugün sistemim geldi ve kasa fanlarını ayarlamak istiyorum ses takıntısı olan biriyim BIOS'a girdim fan kısmında 3 adet seçenek var CPU, SYS_FAN1'e SYS_FAN2 olmak üzere ancak benim kasamda 3 önde 1 arkada ve 1 işlemcide olmak üzere 5 fan var ilk olarak bunu anlamadım ikinci olarak bu BIOS üzerinde SYS1 ve SYS2 fanların dönme hızı vs. 0 görünüyor ve PWM denilen bir şey duydum ne yapmalıyım? Benim için sessiz olması önemli şu an boştayken normal gibi çok rahatsız etmiyor. Kasam Cougar MX220.
Hocam anakartınızda üç adet fan kablosu takma yeri var anladığım kadarıyla. Bunlar da CPU fan, SYS FAN 1 ve SYS FAN 2.

Sizin kasanızda ise 1 CPU fan ve 4 adet de kasa fanı var. İşlemci fanı zaten anakarttaki CPU FAN soketine takılmıştır. Diğer dört fan ise SYS 1 ve SYS 2 soketlere paylaştırılmış olabilir. Önce fan çoklayıcı ile iki fanı veya dört fanı tek bir sokete indirgeyerek onu da sys fanlara takmış olabilirler.

Fan hızlarınız kontrol edilebiliyor mu bilemiyorum. Ben de bir ara kafayı takmıştım fan seslerine. Benim kasamdaki fanlar çok kötüydü ve fanları değişince ses ciddi anlamda azalmıştı. Ancak benim eski fanlar her durumda sesli çalışıyorlardı. Yani pc boştayken de yükteyken de aynı hızlarda döndükleri için sesli olan fan her zaman sesliydi. PC yüke girince artan fan sesi bende öncelikle ekran kartının fanları oluyor, sonra işlemci fanının da sesi biraz artabiliyor. Kasa fanlarım genelde pek de sesli olmuyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı